HockeyAllsvenskan:SSK vände och vann målrik match mot Vita Hästen

0

Då var HockeyAllsvenskan igång igen på det nya året, omgången startade under fredagskvällen med tre matcher och fortsätter idag lördag med 3 matcher den första matchen i denna omgång nr 34 spelades redan den 30/12 då Karlskrona hemmaslog Kristianstad. Under fredagen var det toppmöte i Umeå då Björklöven tog emot BIK Karlskoga, en match som Björklöven vann enkelt och befäste sin ledning i tabellen.

Fredagsmatcherna

Björklöven-BIK Karlskoga 5-1 (1-0,2-0,2-1)

Modo-Almtuna 6-3 (3-0,1-3,2-0)

Timrå-Västerås 1-2OT(1-1,0-0,0-0,0-1)

Lördagens matcher ser ut som följer

Västervik-AIK 5-3 (1-2,2-1,2-0)

Mora-Tingsryd 1-2 OT (1-0,0-0,0-1,0-1)

För utförlig statistik från matcherna klicka här

Vi är på plats i Scaniarinken för en av viktiga matcher runt slutspelsstrecket.

Södertälje -Vita Hästen 6-5 OT (1-2,1-2,3-1,1-0)

Målen

1-0 Carl Becker

1-1 Filip Cruseman

1-2 Jakob Stridsberg

1-3 Jacob Stridsberg

1-4 Istvan Bartalis

2-4 Ludwig Blomstrand

2-5 Linus Andersson

3-5 Gustav Lindberg

4-5 Nick Olesen

5-5 Måns Lindbäck

6-5 Nick Olesen

Sammanfattningen

Södertälje tar tidigt ledning genom Carl Becker som blir serverad pucken av Sebastian Bengtsson. SSK har sedan bud på fler mål och efter en stark början av perioden. Vita Hästen tar dock över ju längre av perioden går och både kvitterar och tar ledningen och går till pausvila med ledning 2-1.

I början av andra perioden ökar Vita Hästen på sin ledning och det är återigen Jacob Stridsberg som står på blå och siktar ett skott som Alexander Sahlin först räddar men som sedan glider in bakom honom. I utvisningsbåset vinner man inga matcher, det visar sig när Vita Hästen tar ledningen med 4-1 när SSK:s August Berg sitter på botbänken och det är Istvan Bartalis som är sist på pucken. Som sagt hålla sig borta från utvisningsbåset är bra SSK får spela 5 mot 3 och efter endast 20 sekunder reducerar SSK till 2-4 genom Ludwig Blomstrand, inget mer mål i denna period.

Tredje perioden börjar med att Vita Hästen drar sig tillbaka och slår sedan 3 icing i rad, sedan kommer man i ett av sina flygande anfall och gör 5-2 och punkterar därmed matchen, eller? En snabb replik från SSK och det är 3-5, Adam Wilsby rundar Vita Hästens målvakt, Oscar Masiello, och lägger en puck jäms med mållinjen, Gustav Lindberg snappar upp den och vallar in den bakom Masiello. Powerplay för SSK med knappa 5 minuter kvar och 4-5 genom Nick Olesen. Skrev jag att matchen var punkterad? Stärkta av sina mål gör man också 5-5 med dryga 2 minuter kvar och det är Måns Lindbäck, som övrigt hyllades innan match för sina 200 matcher i A-lagströjan, som är sist på pucken. När det återstår 18 sekunder drar SSK på sig en utvisning men håller emot så det är 5-5 efter 60 minuter.

SSK får börja förlängningen i boxplay men gör det bra och Sahlin håller målet fritt från påhälsning. När det återstår 54 sekunder av förlängningen drar Vita Hästen påsig en utvisning för too many players, något som SSK utnyttjar och med endast 4 sekunder kvar av förlängningen har SSK vänt på tillställningen och vinner till slut med 6-5 sist på pucken är Nick Olesen

Vi fick en pratstund med två spelare i SSK

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.