HockeyAllsvenskan: Kristianstad vinner på övertid hemma mot SSK

0

Årets sista omgång heter 33 och går av stapeln nu i mellandagarna med mer parten av matcher under fredagskvällen samt lördagen. Det är strider runt strecken, alla tre faktiskt Vi har tagit oss till Kristianstad där Södertälje är på besök för den viktiga matchen strax under slutspelsstrecket mellan dessa två lag.

Det spelades matcher under fredagskvällen med dessa matcher och resultat

Västerås-MoDo 1-4 (0-1,1-3,0-0)

Timrå-AIK 6-1 (4-0,2-1,0-0)

Vita Hästen-Mora 2-1 (0-0,0-0,2-1)

Dagens matcher ser ut så här

Björklöven-Tingsryd 7-0 (3-0,2-0,2-0)

Almtuna-Karlskrona 1-3 (0-1,1-0,0-2)

BIK-Karlskoga-Västervik

Kristianstad-Södertälje 3-2 ot (0-2,2-0,0-0,1-0)

Målen

0-1 Bobbo Petersson

0-2 Sebastian Walfridsson

1-2 Fredrik Hansson

2-2 Erik Santesson

Sammanfattning

Fart och snabba spelvändningar och chanser från båda håll båda lagen och som har varsitt powerplay som blir resultatlösa. När det står 10.14 på klockan tar SSK ledningen och det är Bobbo Petersson som är sist på pucken efter en passning från Ludwig Blomstrand från sarghörnet. Nytt powerplay för Kristianstad med dryga 4 minuter kvar av perioden men man lyckas inte få till nåt ordnat powerplay. Innan perioden är slut tar SSK ledningen med 2-0,målet videogranskas men det döms mål sist på pucken i en tilltrasslad situation framför mål är Sebastian Walfridsson. SSK går till periodvila med 2-0 i ryggen.

Andra perioden inleds i spel 4 mot 4 då det med 7 sekunder kvar av första perioden blev en dubbelutvisning. Kristianstad får ett powerplay som de utnyttjar när Fredrik Hanssson får stå och prickskjuta från tekningscirkeln. Kristianstad stärk av sitt mål fortsätter sätta press på SSK och har bud på fler mål. Man får också med sig ett powerplay, något tvivelaktigt så som flera utvisningar i denna match, åt båda håll. I en tilltrasslad situation framför Justin Pogge i SSK:s mål går pucken in bakom honom men målet döms bort. Vid tekningen efteråt är Pogge ute och slarvar bakom mål och bjuder Kristianstad på 2-2 målet. Det är dock Erik Santesson som snor pucken och sätter den i öppet mål. I slutet av perioden får SSK powerplay och skapar ett visst tryck men denna period vinner Kristianstad med 2-0 och det är lika inför tredje perioden.

Tredje perioden börjar med två på varandra följande powerplay för SSK, i det först skapar man ett visst tryck på ett ursinnigt försvarande Kristianstad men det andra powerplay lyckas SSK inte få i gång något spel överhuvudtaget utan det är KIK som trycker på. Efter SSK:s powerplay så fortsätter Kristianstad pressa på och har bud på mål. Med endast 4 sekunder kvar av tredje perioden hittar domaren en utvisning på SSK:s Adam Wilsby och SSK får således börja förlängningen i boxplay 3 mot 4.

Förlängningen börjar alltså med powerplay för KIK och precis när SSK blivit fulltaliga sprätter Kalle Miketinac upp pucken i nättaket bakom Justin Pogge och kniper bonuspoängen.

För utförlig statistik från matcherna klicka här

Vi fick en pratstund med med en jubilar som idag gör sin 200 match i SSK:s a-lags tröja har redan blivit en ikon i klubben samt en kapten som är på väg att bli en ikon.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.