HockeyAllsvenskan: SSK vann derbyt mot AIK på Hovet

0

En enda match i HockeyAllsvenskan så här på annandagen, och den går av stapeln på Hovet mellan AIK-SSK. Det var från början meningen att den skulle spelas på Globen men på grund av för lite sålda biljetter så flyttades matchen till Hovet. Nu är det i alla fall strax under 6000 biljetter sålda varav ca 2000 SSK:are som har invasionsresa.

AIK-Södertälje 2-3 (2-0,0-1,0-1,0-0,0-1)

Målen

1-0 Elias Lindström

2-0 Henrik Rommel

2-1 Ludwig Blomstrand

2-2 Adam Wilsby

2-3 Sebastian Bengtsson GWS

Tafatt spel i från båda lag i början men ett slarvigt försvarspel från SSK gör att AIK:s Elias Lindström får öppet mål och sätter 1-0 till AIK. När AIK sedan får chans i powerplay så gör man 2-0 ett mål som videogranskas? men det döms mål efter en stunds tänkande och sist på pucken är Henrik Rommel. SSK får sedan chans i powerplay när det återstår 5 minuter av perioden och då brakar det löst ordentligt med fighter lite här och var samt några 5 minuters utvisningar för båda lagen.

I början av andra perioden är det fortfarande lite trevande spel men sedan är det SSK som trycker på bland annat har Carl Becker ett friläge men blir upphakad i skottögonblicket.Efter ett skapligt tryck från SSK så är det Ludwig Blomstrand som ser till att trycka ner en puck bakom Mika Järvinen i AIK:s mål, ett mål som även det videogranskas men inte lika länge dock utan det konstateras mål rätt snabbt.

Tredje perioden är bara dryga 2 minuter gammal när SSK:s Adam Wilsby får pucken serverad av Sebastian Bengtsson och sätter kvitteringspucken bakom AIK:s målvakt. Det är lika vid full tid och matchen går till förlängning och straffar.

Efter en mållös förlängning behövs det bara 2 straffar från SSK:s sida för att säkra segern. Både Sebastian Bengtsson och Lucas Carlsson sätter sina straffar och Justin Pogge räddar båda AIKs straffar som slås av Hugo Leufvenius och Henrik Rommel.

För utförlig statistik från matchen klicka här

Vi fick en pratstund med båda straffläggarna som satte sina straffar.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.