HockeyAllsvenskan: Södertälje bryter en trend och hemmaslår Almtuna

0

De sista matcherna innan jul spelas idag fredag med 5 st och i morgon lördag med 2 matcher. I Scaniarinken tar Södertälje emot Almtuna två lag som brukar vinna över varandra på bortaplan.

Dagens spelschema ser ut så här:

Vita Hästen-Björklöven 3-5 (0-1,1-2,2-2)

Karlskrona-Västerås 4-1 (1-1,1-0,2-0)

Timrå-MoDo 2-4 (0-1,2-2,0-1)

AIK-BIK Karlskoga 0-1 (0-0,0-1,0-0)

För utförlig statistik från matcherna klicka här

Södertälje-Almtuna 5-3 (0-0,1-2,4-1)

Målen

1-0 Ludwig Blomstrand

1-1 Sebastian Fakt

1-2 Tobias Liljendahl

2-2 Nick Olesen

3-2 Ludwig Blomstrand

3-3 Calle Åsell

4-3 Martin Janolhs

5-3 Christopher Liljewall

Det är SSK som börjar bäst och det genom Ludwig Blomstrand som kommer i ett friläge men skjuter utanför. Det kommer fler chanser från Blomstrands klubba, och han jobbar också till sig en utvisning, en utvisning som blir resultatlös. Perioden slutar mållös men med ett plus för SSK i chanser.

Inte helt otippat är det Ludwig Blomstrand som gör 1-0 för SSK i början av andra perioden, han hade fått skjuta in sig några gånger i den första perioden. Inga mål i första perioden men nu ramlar dom in. Kvitteringen från Almtuna kommer efter 6.44 och det Sebastian Fakt som är sist på pucken. Strax efteråt drar Södertälje på sig en utvisning, och precis när SSK är fulltaliga tar Almtuna ledningen, en puck som Justin Pogge tappar in och det är Tobias Lijlendahl som antecknas för målet. Almtuna går till periodvila med ledning i ryggen.

Tredje perioden börjar SSK i powerplay men får inte till nåt ordnar spel. SSK:s kvittering kommer från en konstig studspuck från sargen och som gubben i lådan kommer Nick Olesen och sätter dit pucken bakom Daniel Rosengren i Almtunas mål. Södertälje tar strax efteråt ledningen och det är återigen firma Olesen-Blomstrand som är framme, Olesen driver in mot mål och får iväg ett sskott som blir till en retur, där är Ludwig Blomstrand påpassligt framme och gör sitt andra mål för kvällen. Återigen kvitterat och det är Almtunas Filip Hasa som lägger in en puck mot mål som styrs in av Calle Åsell där han står placerad framför mål. SSK åter i förarsätet när återigen en konstig sargstuds bäddar för Martin Janolhs som sedan kan lägga in pucken bakom Rosengren. När det står 3.03 på tavlan tar Almtuna ut målvakten i jakt på kvittering, då är kapten Liljewall påpassligt framme och jobbar till sig pucken som han sätter i tom kasse. En trend vändes alltså , att hemmalaget vann.

Vi fick en pratsund med 2 SSK spelare

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.