HockeyAllsvenskan:Modo bortaslår SSK i målrik match

0

Fredagskväll i HockeyAllsvenskan betyder match i Scaniarinken där Södertälje ikväll tar emot MoDo. Det spelas även matcher på andra arenor enligt följande schema.

Västervik-Kristianstad 0-4 (0-1,0-1,0-2)

Timrå-Karlskrona 5-1 (2-0,2-0,1-1)

BIK Karlskoga-Tingsryd 2-0 (1-0,1-0,0-0)

För utförlig statistik frå matcherna klicka här

Vi är som sagt på plats i Scaniarinken där

Södertälje-MoDo 4-6 (1-3,1-1,2-2)

målen

0-1 Jonathan Johnsson

1-1 Andreas Hjelm

1-2 Patrik Karlkvist

1-4 Adam Tambellin

2-4 Ludwig Blomstrand

3-4 Ludwig Blomstrand

3-5 Patrik Karlkvist

4-5 August Berg

4-6 Adam Tambellini

Modo tar ledningen i boxplay innan dess har inget av lagen varit riktigt nära en målchans, sist på pucken är Jonathan Jonsson. Snabb replik av SSK även det i powerplay framspelning av Nick Olesen bakom mål till Andreas Hjelm som prickskjuter. Tempohöjning i matchen med friläge för SSK:s Martin Janolhs men han skjuter utanför. Modo tar ledningen genom Patrik Karlkvist som dribblar sig förbi hemmaspelare och lyfter in pucken bakom Justin Pogge i SSKmålet. Patrik Karlkvist ökar på sin egen och Modos målskörd när han i öppen kasse gör 3-1.

Andra perioden är bara några sekunder när Hugo Gustafsson kommer i friläge och får till och med två chanser men Modos målvakt Linus Lundin räddar. Trots två stycken efterföljande powerplay så får SSK det inte att stämma,istället är det Modo som strax efteråt ökar på sin ledning till 4-1 och mål av Adam Tambellini. SSK klarar av ett boxplay och får sedan powerplay och då glider Ludwig Blomstrand igenom och knäpper dit reducering 2-4. Nytt powerplay för SSK med 10 sekunder kvar och får då börja tredje perioden med en man mer.

Med 12 sekunder kvar av powerplay gör Ludwig Blomstrand sitt andra mål för kvällen och reducerar återigen Modos ledning. Modo får sedan ett powerplay och det återigen PatrikKarlkvist som är sisr på pucken, sitt tredje mål för kvällen. Han är också därmed över 300 poäng i HockeyAllsvenskan när han ikväll gjorde sitt hundrade och hundraförsta mål. Det är dock inte slut på målgörandet, SSK reducerar ännuen gång och nu är det August Berg som gör sitt första mål i SSKtröjan. Dryga 5 minuter kvar på tavlan och nytt pp för SSK inget mål trots en hård press, och ett stolpskott. Istället en tvivelaktig utvisning på Måns Lindbäck,SSK och powerplay för Modo. Med 1.10 kvar tar SSK ut målvakt för att gå för en kvittering med 7 sekunder kvar fast ställer Adam Tambellini slutresultatet 6-4 till Modo.

Vi fick en pratstund med en tvåmålsskytt och en tremålsskytt

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.