HockeyAllsvenskan: SSK nollar Västervik och bärgar 3 blytunga poäng

0

SSK fortsätter sin bortaturné och idag har man styrt kosan till Plivit Arena för match mot Västervik. SSK kommer från en OTseger mot Karlskrona under söndagskvällen. Västervik förlorade en målrik match hemma mot Västerås i lördags. Det spelas ytterligare en match i HockeyAllsvenskan i kväll och den går av stapeln på Hovet där AIK tar emot Almtuna.

Västervik-Södertälje 0-3 (0-1,0-1,0-1)

målen

0-1 Adam Wilsby

0-2 Sebastian Bengtsson

0-3 Hugo Gustafsson

Sammanfattning

Smakstart av SSK som redan efter 1.48 spräcker målnollan bakom Adam Åhman i Västervikskassen. Det är Adam Wilsby som få på ett dragskott och det är skymning framför målvakt så pucken letar sig in. Det är 6.33 kvar på första perioden när SSK får chans i powerplay något man inte förvaltar lika bra som i matchen mot Karlskrona. De två vassaste chanserna står istället hemmalaget för. 3.05 kvar på tavlan och Västerviks powerplay även den blir mållös och SSK går till periodvila med 1-0 i ryggen.

Nytt pp för SSK i början av perioden denna gång är det lillebror Bengtsson styr in ett skott från Christopher(tycker i alla fall jag, och enligt honom själv också se intervju) den officiella statistiken säger dock att pucken går direkt in. Tiden är 2.45. I mitten av perioden är det Västerviks tur att spela pp, en chans som man inte utnyttjar samt att SSK visar upp ett stabilt boxplay. Inga mer mål denna period.

Tredje perioden startar med pp för SSK men Västervik står upp bra. Många spelvändningar från båda lagen men också lite oskärpa i avslutningarna från båda håll. Med 4 minuter kvar drar SSK på sig en utvisning, Västervik tar då ut målvakt för att skapa något framåt. Hugo Gustafsson slänger sig och får i väg pucken som vobblar in i tom kasse, 3-0 till SSK med 3.50 kvar av tredje perioden. Inget mera mål och SSK går segrande ur striden.

AIK-Almtuna 2-3 (0-0,1-0,1-3)

För utförlig statistik klicka här

V i fick en pratstund med en het Wilsby och en målgörare i alla fall enligt honom själv

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.