HockeyAllsvenskan: SSK på bortaturné och vinner i OT mot Karlskrona

0

Att försöka bena ut vilken omgång som spelas just denna helg är inte helt enkelt. Det har spelats matcher fredag-lördag-söndag som ingår i olika omgångar. Vi följer i SSK:s fotspår som denna söndagskväll spelar sin andra bortamatch av 3, på 4 dagar.

Denna bortaturné startade i fredags i och mot Timrå för att sedan söndag och måndag styra kosan söderut mot Karlskrona och Västervik.

Karlskrona-Södertälje 3-4 OT (1-0,

Målen

0-1 Christopher Bengtsson

0-2 Christopher Bengtsson

0-3 Nick Olesen

1-3 Viktor Grahn

2-3 Daniel Norbe

3-3 Linus Karlsson

3-4 Christopher Bengtsson OT

Sammanfattning

Ett tidigt powerplay för Karlskrona , men bra boxplay för SSK och inget mål. Efter knappa fem minuter drar Karlskrona på sig ett lagstraff för ”too many players”, något som SSK däremot tar tillvara och Christopher Bengtsson prickskjuter in pucken bakom Marcus Hellgren i Karlskronas mål. Nytt pp för SSK i slutet av perioden och det närmaste målchans där är ett skott i stolpen av Nick Olesen. SSK går till pausvila med 1-0 i ryggen.

Båda lagen vaskar fram chanser i början av perioden men det är Karlskrona som skapar ett tryck och har också en puck i stolpen. En dubbelutvisning lugnar dock ner Karlskronas forcering. När sedan Karlskrona drar på sig ytterligare en utvisning är SSK:s powerplaymålskytt, Christopher Bengtsson, framme och sätter 2-0 till SSK. Nick Olesen bli sedan serverad öppet mål av Christopher Liljewall, upprinnelsen när Calle Wäng står upp på blå så pucken blir kvar i zon. Karlskrona hinner med att reducera innan perioden är slut.

När perioden är knappa 3 minuter gammal drar SSK på sig en utvisning, inte heller denna gång får Karlskrona till något ordnat powerplay men man skapar sedan ett visst tryck mot SSK:s mål och målvakten för dagen Alexander Sahlin. Detta leder till att SSK drar på sig två utvisningar inom 30 sekunder. I spel 5 mot 3 reducerar sedan Karlskrona och i 5 mot 4 så kvitterar man också således likaläge när det återstår dryga 8 minuter.Matchen går till förlängning.

Ett flygande anfall av KHK efter 20 sekunder, 2 mot 1 öppet mål och Niklas Johansson missar öppet mål. SSK får sedan chansen i powerplay efter att Sebastian Bengtsson fått en klubba i ansiktet. Då gör Christopher Bengtsson sitt tredje powerplaymål för kvällen, således vinst för SSK.

Vi fick en pratstund med SSK:s nyförvärv August Berg som ansluter till truppen och kommer att spela måndagens match mot Västervik

När man gör 3 mål så får man räkna med att bli intervjuad

Det har dock spelats en match till under söndagen

BIK Karlskoga-Kristianstad 7-3 (3-1,2-2,2-0)

Karlskoga befäster därmed sin andraplats i tabellen med 5 poäng tillgodo mot trean Timrå.

För att få se aktuella resultat och statistik klicka här

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.