HockeyAllsvenskan: Ångestmöte i Scaniarinken blev storseger för SSK

0

Fredagsmys eller ångestmöte , ja det är frågan innan match när AIK gästar Scaniarinken under fredagskvällen. Båda lagen ligger under kvalstrecket, det var dock SSK som drog det längsta strået i dagens match

Det är är full omgång i HockeyAllsvenskan och vi är framme i omgång 25 snart halvtid alltså.

Dessa matcher bjuds vi på denna afton

Västerås-Vita Hästen 3-2 (1-0,1-1,1-1)

Timrå-Björklöven 1-4 (0-1,1-1,0-2)

Mora-Västervik 3-1 (1-1,0-0,2-0)

MoDo-Tingsryd 5-2 (2-0,1-1,2-1)

Karlskrona-BIK Karlskoga 3-6 (1-2,2-0,0-3)

Almtuna-Kristianstad 5-1 (0-0,1-1,4-0)

för utförlig matchstatistik klicka här

Vi följer på plats detta ångestladdade möte i Scaniarinken

Södertälje-AIK 5-0 (2-0,3-0,0-0)

målen

1-0 Christopher Bengtsson

2-0 Anton Blomberg

3-0 Martin Janolhs

4-0 Nick Olesen

5-0 Christopher Liljewall

När perioden är endast 31 sekunder gammal får AIK chansen att spela powerplay något som man inte lyckas förvalta. Det är i stället SSK som i sitt powerplay efter dryga 5 minuter gör 1-0, det är Christopher Bengtsson som har hittat målformen och stänker dit pucken. Det var förövrigt det tips som tränare Dennis Bozic gav innan matchen, att Bengtsson skulle göra första målet. Nytt pp för AIK men även denna gång försvarar sig SSK förtjänstfullt. SSK kommer i ett flygande anfall där Martin Janolhs lägger in en passning i slottet där Anton Blomberg finns, ingen tvekan där och 2-0 är ett faktum.

Andra perioden är 2,28 gammal när SSK ökar på sin ledning till 3-0 då Martin Janolhs drar på en isare som går in bakom August Hedlund i AIK:målet. Då har han fått nog och in kommer istället Edvin Olofsson. SSK får sedan ett straffslag men Nick Olesen lyckas inte överlista Olofsson i AIKmålet. SSK pressar och AIK drar på sig en utvisning precis när AIK blir fulltaliga kommer Ludwig Blomstrand på vänsterkanten, rundar målvakt och lägger in pucken till Nick Olesen som nu revanscherar sig för straffmissen, 4-0 på tavlan efter drygt halva matchen. Ännu ett powerplay för SSK och med 0,6 sek kvar gör SSK 5-0 genom Christopher Liljewall.

Tredje perioden var bara en transportsträcka mot seger för SSK och innehöll förvisso några skärmytslingar och några utvisningar men segern var aldrig hotad.

Vi fick en pratstund med två målskyttar i SSK

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.