HockeyAllsvenskan:BIK Karlskoga fortsätter ösa in mål och vinner med 7-3 mot SSK

0

Onsdagskväll i HockeyAllsvenskan innebär flera spännande möten och vi har tagit oss till Nobelhallen i Karlskoga där BIK tar emot SSK. Det är full omgång dvs 7 matcher.

Matchschemat idag ser ut som följer

Vita Hästen-Modo 4-3 (2-0,2-1,0-2)

MoDo är just nu seriens formstarkaste lag men fick sin segersvit bruten av ett hemmastarkt Vita Hästen

Almtuna-Timrå 0-3 (0-0,0-1,0-3)

Sett till de senaste fem matcherna ligger både Almtuna och Timrå i mitten av den tabellen efter två målsnåla perioder tar Timrå till slut meg segern när man nollar Almtuna.

Björklöven-Västervik 2-0 (1-0,0-0,1-0)

Björklöven går fortfarande som tåget och har parkerat överst i tabellen idag slog man Västervik i en målsnål match och har fortsatt grepp om första platsen men på samma poäng som BIK.

Tingsryd-Karlskrona 3-2(2-0,0-0,0-2,0-0,1-0)

Ett riktigt rivalmöte i de södra delarna av landet där ett formstarkt Karlskrona gästar Tingsryd. Ett alltid hemmastarkt Timgsryd vann detta möte efter straffläggning

AIK-Mora 3-1(2-1,0-0,1-0)

På Hovet tar AIK emot Mora, två lag som den senaste veckan har förändrat i ledarstaben och bytt ut sina huvudtränare. AIK tog sin första seger på mycket länge.

Kristianstad-Västerås 4-8 (3-0,0-4,1-4)

Ett hemmastarkt Kristianstad mot ett Västerås som är inne i en liten formsvacka. Stark första period av Kristianstad och en supervändning av Västerås i andra som fortsatte i tredje.

BIK Karlskoga-Södertälje 7-3 (1-1,0-1,6-1)

Toppen mot nästan botten, då Karlskoga just nu ligger på HAfinalplats. SSK har dock vunnit sina tre senaste matcher och är på en smygande uppgång.

målen

1-0 Alexander Anderberg

1-1 Christopher Liljewal

1-2 Martin Janolhs

2-2 Jesper Kokkonen

3-2 Tor Immo

4-2 Fredrik Höggren

4-3 Andreas Hjelm

5-3 Jesper Kokkonen

6-3 Filip Ahl

Oliver Eklind

Matchfakta

BIK tar ledningen redan efter dryga 2 minuter och det är Alexander Anderberg som sätter pucken bakom Alexander Sahlin i Södertäljes mål. Sedan följer en period av utvisningar för båda lagen men inget av lagen tar tillvara sina powerplay. Kvittering för SSK kommer när klockan står på 13.53 och det är ett samarbete mellan Blomberg, Lindberg och Liljewall, där det är Christopher Liljewall som petar in pucken bakom Henrik Lundberg i Karlskogas mål. Lika på tavlan efter första perioden.

Det är lite ställningskrig i början av andra perioden med mycket nordsydhockey och en hel del felpass från båda håll. Når det återstår 6 minuter tar SSK ledningen genom Martin Janolhs efter ett utomordentligt förarbete av Andreas Hjelm som tar pucken på offensiv blå, går ner bakom mål och lägger in pucken till Janolhs som säter dit klubban. Som ett brev på posten kommer det ett powerplay för BIK strax efteråt, det levererades dock inget mål. Inte heller i i nästa powerplay för BIK i slutet av perioden resulterar i nåt mål mot ett förtjänstfullt försvarande SSK. Södertälje går till periodvila med 2-1 i ryggen.

Det tar bara 1.04 in i perioden så har BIK kvitterat, strax efter att SSK klarat av en utvisning. Ny utvisning för SSK och nytt powerplay som BIK utnyttjar och har nu vänt till 3-2 och strax efteråt så blir det 4-2, domarn gav BIK lillfingret och de tog hela handen kan man säga. Nu är det SSK att få powerplay 5 mot 3 till och med och då reducerar Andreas Hjelm med ett skott från blå till 4-3. BIK försvarar sig bra och direkt efter avslutad utvisning ökar BIK på sin ledning till 5-3 och i samband med några ”icke utvisningar” åt båda håll så gör BIK även 6-3. Strax efter det så är det SSK som får spela powerplay. Trots ett intensivt pp så lyckas SSK inte få pucken mot ett vilt försvarande BIK. Nytt pp för BIK och nytt mål 7-3 genom Oliver Eklind.

För utförlig matchstatistik från denna omgång klicka här

Vi fick en pratstund med en spelare i varje lag

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.