HockeyAllsvenskan: SSK:s första 3poängare på hemmais mot Tingsryd på 7 år

0

Tredje matchen denna vecka och andra hemmamatchen för Södertälje som idag tar emot Tingsryd i Scaniarinken. SSK har två stycken övertidsvinster i ryggen och Tingsryd förlorade senast hemma mot Björklöven i onsdags. Det spelas ytterligare 3 matcher denna kväll.

Dessa matcher är som följer

Västervik-Timrå 1-4 (1-2,0-2,0-0)

Almtuna-Västerås 2-1 (1-1,1-0,0-0)

MoDo-Kristianstad (0-0,1-1,2-0)

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi är på plats i Scaniarinken i vanlig ordning där SSK tar emot Tingsryd

Matchfakta

Södertälje-Tingsryd 4-1 (2-1,1-0,1-0)

Målen

1-0 Christopher Bengtsson

1-1 Ludvig Elvenes

2-1 Christopher Bengtsson

3-1 Adam Wilsby

4-1 Nick Olesen

Första perioden är jämn spelmässigt men det är SSK som går till periodvila med uddamålsledning i ryggen. Båda målen görs av Christopher Bengtsson. Tingsryds mål gör s av Ludvig Elvenes. De två första målen kommer till i powerplay.

I den andra perioden får Tingsryd ett tidigt powerplay men SSK boxar ut bra och släpper inte in Tingsryd. SSK ökar sedan på sin ledning efter att ha varit bofasta i anfallszon ett bra tag. Det är Adam Wilsby som gör sitt första mål i SSK:tröjan. Inga mer mål denna period.

Efter dryga minuten drar SSK på sig en utvisning men även denna gång håller man målet fritt från påhälsning på grund av några vassa räddningar av Alexander Sahlin. Tingsryd forcerar i slutet av perioden och SSK står på hälarna med en storspelande Alexander Sahlin i målet. I en spelvändning kommer Christopher Bengtsson och Nick Olesen 2 mot 1 och Olesen är sist på pucken och stänger därmed matchen. Det är den första 3- poängaren på hemmais för SSK mot Tingsryd sedan säsongen 12/13.

Vi fick en pratstund med en tvåmålsskytt och en nybliven pappa i SSK

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.