HockeyAllsvenskan: Södertäljes andra raka övertidsvinst

0

Denna vecka är det en ”varannandag match vecka” i måndags spelades spelades 6 matcher, idag onsdag är det 7 matcher på programmet och på fredag spelas 4 matcher. I Scaniarinken tar Södertälje SK emot Kristianstad, ett Kristianstad som har börjat säsongen bra och ligger på playoffplats. Södertälje kommer från en övertidsvinst mot Almtuna i måndags

Dagens 7 matcher ser ut som följande:

Mora-Vita Hästen 2-5 (1-0,1-4,0-1)

Karlskrona-Almtuna 4-3 (1-0,0-2,3-1)

MoDo-Västerås 7-3 (0-1,6-2,1-0)

AIK-Timrå 1-5 (0-1,0-1,1-3)

Västervik-BIK Karlskoga 2-1 OT(0-0,0-0,1-1,1-0)

Tingsryd-Björklöven 0-4 (0-0,0-2,0-2)

För utförlig matchstatistik klicka här

I Scaniarinken ser vi matchen

Södertälje-Kristianstad 3-2 ot(1-0,1-0,0-2,1-0)

målen

1-0 Carl Becker

2-0 Måns Lindbäck

2-1 Tony Pappila

2-2 Anton Heikkinen

3-2 Nick Olesen i OT

Sammanfattning

En period som startar med ett powerplay för SSK redan efter 24 sekunder, SSK spelar mycket runt men kommer inte till några riktiga skottlägen. DEt är spel fram och tillbaka under hela perioden och skapligt bra fart. Södertälje tar sedan ledningen när klockan står på 16.15 och det är Carl Becker som gör sitt första mål i SSK-tröjan. Det blir inga mer mål i perioden.

Andra perioden börjar som den första med ett tidigt pp SSK något man inte tar tillvara på utan med 19 sekunder kvar av Kristianstads utvisning så dra man på sig en utvisning och pp för KIK. I boxplayn så gör sedan SSK:s boxplayspecialist Måns Lindbäck 2-0, men det är ändock Martin Janohls arbete som bäddar för målet där Lindbäck får öppet mål. Mycket energi för SSK efter målet och man har bud på fler mål. i slutet av perioden får Kristianstad spela 5 mot 3 under en kort stund men SSK står emot offervilligt och perioden vinns även den med 1-0. SSK går till pausvila med 2-0 i ryggen.

I tredje perioden är det Kristianstad som kommer ut bäst och det känns lite som om SSK vill spela på sin ledning. Sin vana trogen gör också Kristianstad en stark tredje period och både reducerar och kvitterar innan perioden är slut och matchen går därmed till förlängning.

I förlängningen är det dock SSK som drar det längsta strået och segerpucken slås in av Nick Olesen

Vi fick en pratstund med ett nyförvärv och en som var oerhört glad för första målet i SSK-tröjan

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.