HockeyAllsvenskan:Mora vinner över SSK efter vändning i tredje perioden

0

Det är tätt mellan matcher och omgångar nu, efter en vila på 1 dag så är det dags i gen. Vi har, i SSK:s fotspår begett oss till Mora. Det spelas 7 matcher i dag 5 matcher startar 15.00 och två stycken 17.30.

Mora-Södertälje 4-3 (1-1,0-2,3-0)

Målen

1-0 Emil Bejmo

1-1 Hugo Gustafsson

1-2 Nick Olesen

1-3 Sebastian Bengtsson

2-3 Måns Carlsson

3-3 Jesper Ylivainio

4-3 Johan Persson

Mardrömstart för SSK när Christopher Liljewall blir utvisad efter bara 14 sekunder. En drömstart då för Mora som gör 1-0 i detta powerplay och det på skott från Emil Bejmo som får vandra rätt igenom backarna och knäppa iväg skottet. Det är kvitt och betalt i slutet av perioden när SSK utnyttjar ett powerplay och med 46 sekunder kvar tar Hugo Gustafson vara på en egen retur och petar i pucken bakom Isak Wallin i Moras mål.

SSK börjar bra med några chanser innan Mora kontrar med två ännu vassare, den första är en puck som dimper ner bakom Alexander Sahlin i SSK:s mål men Marcus Fagerudd rensar. I den andra kommer Mora i ett anfall genom Wilson Johansson och Daniel Ljunggren, Johansson får iväg ett lurigt skott men en sidledsförflyttning från Sahlin räddar målet från påhälsning. Mora jobbar sedan till sig en utvisning men den blir resultatlös. Det händer mycket i sista minuten i denna period, när det återstår 30 sekunder drar Mora på sig en utvisning, något som SSK:s Nick Olesen utnyttjar när han kliver in och gör 2-1, tid 19.40. Vunnen tekning för SSK och med blott 2 sekunder kvar så ökar SSK på till 3-1 genom Sebastian Bengtsson.

Det är alltså i öppnings-och avslutningsminuterna som det händer i denna match, när perioden är bara 42 sekunder reducerar Mora och bara minuten senare är det kvitterat en puck som först räddas på mållinjen och sedan vallas in när den tar på SSK:spelare och in bakom Sahlin. Efter ett misslyckat powerplay för SSK tar Mora ledning när många trötta fötter i SSK inte orkar stå emot. Sist på pucken är Johan Persson. Två minuter kvar och SSK tar ut målvakten, efter fyra missade chanser för Mora att slå pucken i mål så blir det inget mer mål utan Mora går segrande ur striden med uddamålet.

Matchfakta

Övriga matcher denna dag är

Timrå-Vita Hästen 6-5traffar (1-1,2-2,2-2,0-0,1-0)

Tingsryd-Kristianstad 2-3 ot (1-0,1-2,0-0,0-1)

Karlskoga-Almtuna 5-2 (2-0,3-1,0-1)

AIK-Västerås 4-5 (0-2,2-2,2-1)

Under kvällspasset avhandlas dessa matcher

Västervik-MoDO 4-5 (2-1,2-3,0-1)

Björklöven-Karlskrona 5-2 (0-1,4-0,1-1)

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi fick en pratstund med ett nyförvärv i SSK

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.