HockeyAllsvenskan: Hårda tag när SSK besegrar Västervik i Scaniarinken

0

Fredagskväll och omgång i HockeyAllsvenskan, vi är framme vid omgång 13 alltså sista omgången i den första fjärdedelen. Det har börjat utkristalliserat sig vilka lag som kommer att fightas i toppen och vilka som ligger på den nedre halvan. I Scaniarinken tar jumbon Södertälje emot Västervik. SSK har under den senaste veckan omorganiserat på tränarsidan då Niklas Falk har tagit över sysslan som headcoach efter att Ulf Lundberg fått lämna.

Södertälje-Västervik 4-1 (2-0,1-0,1-1)

målen

1-0 Marcus Fagerudd

2-0 Sebastian Walfridsson

3-0 Hugo Gustafsson

3-1 Erik Ullman

4-1 Ludwig Blomstrand

matchfakta

En lite trevande start på matchen och perioden men SSK är dock det lag som försöker ta tag i taktpinnen. Det lönar sig också och Södertälje tar ledningen med både 1-0 och 2-0 båda målen görs av backar. Det första är ett skott från blå som letar sig in bakom Samuel Ward i Västervikskassen. Det andra är en genomåkning av Sebastian Walfridsson som får vandra obehindrat in och sätter pucken i nät. Södertälje går till pausvila med 2-0 i ryggen.

I den andra perioden är det Södertälje som visar den bästa viljan och gör också 3-0 i mitten av perioden, det är SSK:s senaste landslagsspelare Hugo Gustafsson som rundar målvakt och lägger in pucken i mål. Västervik gör sedan ett målvaktsbyte och in kommer Adam Vay. När det återstår dryga 5 minuter av perioden får Marcus Oskarsson i SSK en tackling mot huvudet och blir liggande på isen. Detta skapar heta känslor och 2 spelare från varje lag får dessutom 2+2 för roughing. Efter en lång diskussion enas domarna och Västerviks Darren Nowick får 5+game för boarding.

Den tredje perioden är bara några sekunder gammal när Västervik har bud på reducering men Alexander Sahlin i SSK:s mål är med på noterna. Den dåliga stämningen från andra perioden hänger kvar och utvisningarna avlöser varandra. I mitten av perioden reducerar Västervik och det ger dom lite energi. Med ca 4 minuter tar Västervik ut målvakten i ett försök att komma ifatt det resulterar i att Södertälje sätter 4-1 i tom kasse.

Övriga matcher i kväll ser ut så här

Almtuna-Vita Hästen 5-4 straffar (1-1,2-2,1-1,0-0,1-0)

Timrå-Kristianstad 2-3 (1-0,0-2,1-1)

Mora- Björklöven 1-6 (0-3,0-3,1-0)

Karlskrona-AIK 3-2 straffar (2-2,0-0,0-0,0-0,1-0)

MoDo-BIK Karlskoga 4-3 (2-2,0-0,2-1)

För utförlig statistik klicka här

Vi fick en pratstund med en av tränarna i SSK samt två stycken lättade och nöjda spelare

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.