HockeyAllsvenskan: Storseger av Björklöven i Scaniarinken

0

Fredagskväll är hockeykväll i HockeyAllsvenskan, åtminstone för de flesta av lagen. Det spelas 5 matcher ikväll och e två resterande i omgång 11 spelas under lördagen. i Scaniarinken tar SSK emot 1:an Björklöven, toppen mot botten kan man säga då Södertälje just nu ligger under kvalstrecket tillsammans med Almtuna.

Södertälje-Björklöven 1-6 (0-2,1-0,0-4)

Målen

0-1 Justin Crandall

0-2 Fredric Andersson

1-2 Emil Lind

1-3 Tyler Vesel

1-4 David Lindquist

1-5 William Eriksson

1-6 Oskar Stål-Lyrenäs

Mardrömstart för SSK när Christopher Bengtsson drar på sig en utvisning redan efter dryga 2 minuter. Ett pp som Björklöven utnyttjar när pucken hoppar och studsar efter ett försök till rensning av SSK:back. Efter dryga perioden tar Björklöven ledningen med 2-0 genom Fredric Andersson. Då har Alexander Sahlin fått nog och går ut och ersätts av Fredrik Bergvik.Inget mer mål i denna period och Björklöven går till pausvila med 2-0 i ryggen.

Andra perioden är dryga 3 minuter gammal när Björklöven drar på sig en utvisning, ett tillfälle som SSK utnyttjar och Emil Lind gör sitt första mål i för säsongen. SSK får energi av målet och har bud på fler. Fredrik Bergvik i SSK:s mål har det lite svettigt när Björklöven kommer i sina anfall men gör det bra och har ännu inte släppt någon puck bakom sig.

Tredje periodens första minuter bjuder på två farliga chanser från varsitt håll när först Björklövens Crandal har i stort sett öppet mål, för att sedan vara likadant åt andra hållet när Olesen missar öppet mål. Björklöven ökar sedan på sin ledning när nyförvärvet Tyler Vesel gör sitt första mål i sin första match för Björklöven. På en retur gör sedan Björklöven 4-1 pucken stöts in av David Lindquist. Strax efteråt drar SSK på sig en utvisning och Björklöven ökar på sin ledning. Proppen ur för Björklöven som också gör 6-1 innan perioden och matchen är slut.

Övriga matcher denna kväll är

Vita Hästen-Kristianstad 3-2 (0-0,1-0,1-2,1-0)

Almtuna-Tingsryd 5-2 (1-1,1-1,3-0)

Västervik-Karlskrona 5-1 (1-0,3-1,1-0)

BIK Karlskoga-Västerås 3-4 (0-1,1-2,2-1)

För utförlig information klicka här

Vi fick en pratstund med en spelare i varje lag

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.