HockeyAllsvenskan: Blytung förlust för SSK när BIK vänder i tredje perioden

0

Framme vi omgång 10 i HockeyAllsvenskan och något så ovanligt som att hela omgången fullbordas i samma vecka. I Scaniarinken tar SSK emot topplaget BIK Karlskoga.

Södertälje -BIK Karlskoga 3-4 (1-0,2-1,0-3)

Målen

1-0 Ludwig Blomstrand

1-1 Jesper Kokkonen

2-1 Sebastian Walfridsson

3-1 Christopher Bengtsson

3-2 Lukas Pilö

3-3 Jesper Kokkonen

3-4 Nikola Pasic

Matchfakta

SSK tar tag i taktpinnen från början och man gör också första målet efter dryga fyra minuter genom genom denna säsongs hittills bäste målskytt Ludwig Blomstrand. BIK Karlskoga får chansen i powerplay, en spelform som de behärskar, dock inte denna gång när SSK spelar en tät box och håller Karslkogaspelarna utanför. Då är det SSK:s tur att få powerplay och vaskar fram några chanser men utan resultat och mitt i powerplay så drarb SSK på sig en utvisning och spel 4 mot 4 i en minut innan BIK:s powerplay tar vid. Båda pp blir resultatlösa och SSK går till pausvila med 1-0 i ryggen.

BIK kommer ut aggressivare i den andra perioden vilket leder till periodens första utvisning och det är Filip Ahl som får sätta sig på botbänken. SSK har svårt att var tillräckligt effektiva i avslutningarna så inget mål i pp. Ett tufft läge för SSK när man sedan får spela 3 mot 5 i 49 sekunder, SSK strider bra men med 15 sekunder kvar av 4 mot 5 kvitterar BIK genom Jesper Kokkonen. Södertälje återtar ledningen genom prickskytte från blålinjen av Sebastian Walfridsson. En dubbelutvisning med 2 minuter kvar för att strax efteråt bli spel 4 mot 3 för SSK. En klockren ramträff från Blomstrand tills det är dags för ny powerplayuppställning och med 13 sekunder kvar gör Christopher Bengtsson 3-1.

Nära en reducering för BIK i början av perioden när Sahlin räddar och pucken glider bakom honom men han får ut klubban och rakar iväg pucken. När det återstår dryga 8 minuter reducerar Karlskoga genom Lukas Pilö ett skott från tekningscirkeln som går över Alexander Sahlin i SSK:s mål. Strax efteråt drar SSK på sig en utvisning för too many players, tillfälle som BIK utnyttjar och det är utjämnat 3-3. Ledningsmålet signerat Nikola Pasic kommer endast minuten efter kvitteringen. Ett slagskott, en olycklig utvisning och en snabb vändning och BIK Karlskoga har vänt på tillställningen. När det återstår knappa 2 minuter tar SSK ut målvakten i ett sista försök att kvittera, något man inte lyckas med utan BIK återvänder till Karlskoga med 3 poäng i bagaget.

Övriga matcher denna kväll är

MoDo-Vita Hästen 5-1 (3-0,1-1,1-0)

Västerås-Kristianstad 6-1 (2-0,1-1,3-0)

Timrå-Almtuna 2-0 (1-0,0-0,1-0)

Mora-AIK 2-3 (1-0,0-0,1-2,0-1)

Karlskrona-Tingsryd 0-4 (0-2,0-0,0-2)

Under tisdagen spelades

Björklöven-Västervik 3-4 GWS (1-2,2-1,0-0,0-0,0-1)

För utförlig statistik klicka här

Vi fick en pratstund med Sebastian Walfridsson, SSK som gjorde sitt första mål i SSK tröjan men inte riktigt kunde glädjas åt detta.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.