HockeyAllsvenskan: SSK kniper en poäng mot ett starkt Tingsryd

0

Fredagsmatcher i HockeyAllsvenskan och vi är framme vid omgång 9, åtminstone delvis. Fyra av kvällens matcher ingår i den omgången sen har vi 1 match som tillhör omgång 21, men det är sånt vi har lärt oss leva med det ordnar upp sig på slutet. Undertecknade är på plats i Tingsryd där Södertälje är på besök.

Kvällens startfält av matcher ser i alla fall ut så här:

Vita Hästen-Karlskrona 2-3 (1-0,0-1,1-2)

AIK-Björklöven 0-2 (0-1,0-1,0-0)

Kristianstad-MoDo 2-3 (1-1,0-2,1-0)

Västerås-Almtuna 2-5 (0-2,0-0,2-3)

För utförlig statistik klicka här

Vi följer som de flesta gånger SSK på plats

Tingsryd-Södertälje 4-3 i ot (2-0,0-0, 1-3,1-0)

Målen

1-0 Anton Svensson

2-0 Joachim Nermark

2-1 Martin Janohls

3-1 Robin Carlsson

3-2 Ludwig Blomstrand

3-3 Christopher Liljewall

4-3 Anton Svensson i OT

Matchfakta

En första period där det var Tingsryd som tog tag i taktpinnen från början man tog också tidigt ledningen genom Södertäljefostrade Anton Svensson, ett mål som videogranskades men sedan godkändes. I slutet av perioden har SSK chansen i powerplay men i stället dräller SSKback på blå och Tingsryds Joachim Nermark får ett friläge som han sätter bakom Fredrik Bergvik i Södertäljes mål.

En mållös andra period, det räcker så

En bra start för SSK i tredje perioden som reducerar genom Martin Janohls som påpassligt står framför mål och styr ner ett skott från Christopher Bengtsson. SSK har sedan några chanser men inte tillräckligt effektiva i avsluten. Det är i stället Tingsryd som i en spelvändning kommer 2 mot 0 och sätter 3-1 sist på den pucken är Robin Carlsson. När det återstår knappa 4 minuter får en nyss skadad Ludwig Blomstrand vara sist på pucken och reducerar till 3-2. Bara halvminuten senare drar Blomstrand upp ett anfall, rundar målvakt och så får Christopher Liljewall trycka in 3-3 pucken. Detta gör att matchen går till förlängning.

En förlängning där SSK inleder bäst men i en av sina snabba spelvändningar gör Tingsryd sitt 4 och Anton Svensson sitt andra mål för kvällen. Tingsryd tar därmed bonuspoängen.

Vi fick en pratstund med 2 målgörare i Södertälje och 1 tvåmålsskytt i Tingsryd.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.