HockeyAllsvenskan: Tung hemmaförlust för SSK i Scaniarinken

2

Sex matcher i dag onsdag fullbordar omgång 8, den sjunde matchen i denna omgång spelades under tisdagen där nykomlingen Kristianstad förlorade på straffar mot Karslkrona. Vi är på plats i Scaniarinken där SSK tar emot Vita Hästen

Dagens matcher ser ut så här

MoDo-Almtuna 5-0 (2-0,3-0,0-0)

Timrå-Västerås 5-2 (2-0,2-1,1-1)

Västervik-AIK 2-3 (1-1,1-0,0-2)

Björklöven-BIK Karlskoga 6-3 (1-0,4-1,1-2)

Mora-Tingsryd 3-1(1-0,1-0,1-1)

För utförlig statistik klicka här

Vi är på plats där SSK spelar och idag är det hemmamatch i Scaniarinken där Vita Hästen är på besök.

Södertälje-Vita Hästen 0-2 (0-1,0-1,0-0)

Målen

0-1 Linus Andersson

0-2 Jesper Samuelsson

Matchfakta

En ganska händelsefattig period där det är gästerna som står för det enda målet i perioden, ett mål där Linus Andersson blir helt frispelad när SSK:spelare går bort sig och från nära håll sätter han pucken bakom Alexander Sahlin i SSK:s mål.

Den andra perioden håller ett något högre tempo och SSK har så när en puck inne i mål när Viktor Kokman tappar pucken bakom sig och den glider mot mållinjen, men han får hjälp av en lagkamrat att peta in pucken under benskyddet. Istället är det Vita hästen som ökar på sin ledning när Södertäljespelare rensar rakt i gapet på Marcus Eriksson som förlänger till Jesper Samuelsson, han in sin tur sätter pucken mellan benen på Sahlin. Vita Hästen går till pausvila med 2-0 i ryggen.

Den tredje perioden inleder SSK i powerplay, en spelform man inte lyckats med denna säsong och inte nu heller. SSK har dock ett flertal chanser men pucken studsar både högt och lågt men inte i mål. Vita Hästen bevakar sin ledning och gör det bra. När det återstår ca 1 minut tar SSK ut målvakten och får samtidigt spela i powerplay men det visar sig bli resultatlöst och Vita Hästen går segrande ur denna match.

Vi fick en pratstund med en besviken tränare samt en mycket besviken och frustrerad lagkapten i SSK.

2 Kommentarer

 1. Förstår inte varför ni i intervjun inte ställer huvudtränaren mot väggen med tuffa frågeställningar
  Det är ju Lundberg själv som fullständigt har misslyckats med sin spelfilosofi och det är tredje året i rad.
  Märkligt att formationerna saknar en tydlig spelide som genomsyras i match efter match.
  Det är tränarna som är fullständigt oförmögna att skapa tilltro I truppen.
  I årets starka grupp finns det väldigt många namnkunniga och spelskickliga individer och precis som förra året ett stort misslyckande förutom den självspelande SHL- formationen med Meijer, Dyk och Liljevall som var självspelande. Övriga i laget spelade ishockey utan styrning av coacherna.
  Mvh
  Lennart

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.