HockeyAllsvenskan: Södertälje tar sin första bortavinst i Kristianstad

0

Den här veckan har bjuder på två omgångar i HockeyAllsvenskan där det spelats 7 matcher, både onsdag och idag fredag.

Onsdagens omgång bjöd på Almtunas första trepoängare när man bortaslog SSK i Scaniarinken med 2-1.AIK gick på pumpem ordentligt när man förlorade hemma med tennissiffrorna 6-1. I övrigt var det uddamålssegrar förutom i Smålandsderbyt där Tingsryd bortaslog Västervik med 5-3. Det är lagen från Norr som är i topp av tabellen med Timrå 2 poäng före Björklöven innan denna omgång.

Så här spelades fredagens matcher

Vita Hästen-Mora 1-2 (0-1,1-0,0-1)

Almtuna-Karlskrona 2-4 (0-1,1-1,1-2)

Västerås- MoDo 3-1 (1-0,1-0,1-1)

BIK Karlskoga-Västervik 9-1 (3-0,3-1,3-0)

Tingsryd-Björklöven 0-3 (0-0,0-0,0-3)

AIK-Timrå 4-3 (4-1,0-0,0-2)

För utförlig statistik från matcherna klicka här

Vi är på plats i Kristianstad för att följa mötet mellan Kristianstad och SSK. Ett Kristianstad som har börjat bra och har skrapat ihop 7 poäng på de första 6 matcherna. Södertälje har haft en trög start och huserar just nu på den undre halvan av tabellen.

Kristianstad-Södertälje 3-4 (2-3,0-1,1-0)

Matchfakta

1-0 Mathias Röndbjerg

1-1 Bobbo Petersson

2-1 Johan Lundgren

2-2 Ludwig Blomstrand på straff

2-3 NickOlesen

2-4 Christopher Liljewall

3-4 Johan Lundgren

En händelserik förstaperiod som bjöd på fartfylld med snabba spelvändningar och många chanser åt båda håll. Det är dock Kristiamstad som gör första målet en fladderpuck som dansar in bakom Alexander Sahlin i SSK:s mål. Södertälje kvitterar sedan genom Bobbo Petersson som gör sitt första mål i SSKtröjan. Det dröjer inte länge förrän Kristianstad återtar ledningen och nu är det kapten Johan Lundgren som är sist på pucken. Strax efter drar SSK på sig en utvisning för checking from behind som utmynnar i 2+10 för Christopher Bengtsson ett tillfälle som Kristianstad inte kan utnyttja. Vid dryga 16 minuter kommer SSK i ett flygande anfalla och tilldelas en straff, en straff som Ludwig Blomstrand sätter och utjämnar därmed tillställningen. Innan perioden är slut har SSK tagit ledning och det genom Nick Olesen som kommer med fart på vänsterkanten och sätter pucken bakom Robin Wallin i Kristianstadsmålet.

Andra perioden var inte lika målrik utan bjöd bara på ett mål och det Christopher Liljewall som ökar på SSK:s ledning i början av perioden. Det är fortfarande hög intensitet i matchen med flera chanser åt båda håll. Södertälje har sen ytterligare en puck inne, det målet godkänns inte pga av hög klubba. Stämningen på plan är dock lite irriterad och delas ut tjyvnyp både till höger och vänster.

Den tredje perioden fortsätter med att vara lite grinig från båda håll. Det uppstår blodvite på spelare dock utan utvisning. Det är SSK som dock drar på sig utvisningarna som utdelas men genom ett bra och uppoffrande boxplay lyckas man freda målet. När det återstår dryga två minuter tar Kristianstad ut målvakten och lyckas också reducera med 42 sekunder kvar det är återigen Johan Lundgren som är sist på pucken. Närmare än så kommer man dock inte utan 3 poäng hamnar hos SSK.

Vi fick en pratstund med Tim Thorsén och Bobbo Petersson, SSK samt Johan Lundgren, Kristianstad

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.