HockeyAllsvenskan: Islossning i Scaniarinken när SSK besegrar MoDo

0

Dagens omgång innehåller 6 matcher och är nummer 4 i ordningen den sjunde matchen i denna omgång var den som tjuvstartade årets HockeyAllsvenska nämligen AIK-Vita Hästen.

Så här ser dagens matchuppställning ut:

Västervik-Kristianstad 0-2 (0-0,0-1,0-1)

Björklöven-Almtuna 3-2 (2-0,1-2,0-0)

Mora-Västerås 1-2 (1-1,0-0,1-2)

BIK Karlskoga-Tingsryd 5-3 (0-0,3-0,2-3)

Karlskrona-Timrå 2-4 (0-1,1-0,1-3)

För utförlig statistik klicka här

Vi är i vanlig ordning på plats i Scaniarinken där SSK tar emot MoDo.

Södertälje- MoDo 6-2 (3-0,1-0,2-2)

Publik 3025

Matchfakta

1-0 Ludwig Blomstrand

2-0 Christopher Liljewall

3-0 Lucas Carlsson

4-0 Ludwig Blomstrand

4-1 Jonathan Johnsson

4-2 Henrik Björklund

5-2 Christopher Bengtsson

6-2 Ludwig Blomstrand

Den första perioden bjöd på islossning från SSK:s sida och man vinner den perioden med 3-0. De två första målen kommer i powerplay, en spelform som inte helt har kuggat i för SSK hittills. Efter två mål bytte MoDo målvakt, Erik Hanses som startade ersattes av Linus Lundin. Det tredje målet vet jag inte riktigt hur man ska beskriva, Lucas Carlsson sköt och pucken hamnade nånstans i Lundins utrustning och ramlade in bakom honom i målet.

Den andra perioden startar ungefär som den första slutade, ett tidugt powerplay för SSK och Ludwig Blomstrand gör sitt andra mål för kvällen. När det återstår dryga 5 minuter har Modo ett skott som går bakom Alexander Sahlin i SSK:s mål men räddas på mållinjen, en situation som videogranskas, men inget mål.

MoDos första mål kommer istället i början av tredje perioden det är Jonathan Jonsson som är sist på pucken. Det är lite infekterat på isen och det smälls på både shysst och lite oschysst. När SSK drar på sig en utvisning reducerar MoDo till 4-2 och sist på den pucken är Henrik Björklund. Utvisningarna avlöser varandra och det är också i den spelformen som Södertälje ökar på sin ledning till 5-2 genom Christopher Bengtsson. Nya utvisningar för båda lagen och MoDo tar ut målvakten och från mittzon prickar Ludwig Blomstrand in pucken, hans tredje mål för kvällen.

Vi fick en pratstund med en spelare som idag gjorde sin 299:onde match för SSK samt en tremålsskytt

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.