HockeyAllsvenskan: Andra förlängningsförlusten för SSK

0

Dagens omgång i HockeyAllsvenskan bjuder på 4 matcher, 2 st i eftermiddagspasset och två stycken i kvällspasset. Vi är på plats i Timrå för att se mötet Timrå-SSK. Södertälje har fått oturen, eller turen, beror på hur man ser det, att i sina två första möten stöta på de två lag som degraderades från SHL.

Så här ser matchuppställningen ut i dag

Tingsryd-Vita Hästen 6-4 (1-0,2-2,3-2)

Almtuna-AIK 2-3 (1-1,1-2,0-0)

Mora-Karlskrona 0-1 (0-0,0-0,0-1)

Och matchen vi bevakar

Timrå-SSK 3-2 straffar (0-1,0-0,2-1,0-0,1-0)

Målen

0-1 Hugo Gustafsson

1-1 Albin Lundin

2-1 Jens Lööke

2-2 Lukas Feuk

3-2 Jonathan Dahlén GWS

Sammanfattning

SSK tar ledningen när det gått ca 10 minuter och det är bröderna Bengtsson som ligger bakom framspelningen till Hugo Gustafsson som kommer fri och sprätter upp pucken bakom Victor Brattström i Timråmålet.

En händelserik men ändock mållös period. Det studsade puckar både hit och dit men ingen in bakom varken Alexander Sahlin i SSK:s mål eller Victor Brattström i Timrås mål.

Inom loppet av 3 minuter både kvitterar Timrå samt tar ledningen. Båda målen kommer till i powerplay. När det återstår knappa 7 minuter får SSK chans i powerplay 5 mot 3 i 46 sekunder. Det utnyttjar man och kvitterar genom Lukas Feuk. Fortsatt powerplay i 5 mot 4 men utan resultat. Matchen går till förlängning efter 2-2 vid full tid.

En förlängning där Södertälje tidigt får ett powerplay, chanserna finns men Victor Brattström är omutlig. Förlängningen blir mållös och straffar avgör denna tillställning.

Det blir ett straffavgörande där Timrå drar det längsta strået och GWS gör Jonathan Dahlén.

För utförlig statistik klicka här

Vi fick en pratstund med Emil Berglund i Timrå och Hugo Gustafssson i SSK

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.