Blogg HockeyAllsvenskan: Då var det dags för upptakt i HockeyAllsvenskan

1

Det är premiär denna vecka för HockeyAllsvenskan. Det startar med sedvanlig upptakt där vi får bekanta oss med årets tränare samt någon betydelsefull spelare i varje lag, antingen lagkapten eller förväntad MVP.

En del av de spelare som ska leda sitt lag till framgång denna säsong

Vi fick också bekanta oss med en ny storsponsor samt projekt inom HockeyAllsvenskan. Ett sådant projekt är att HA lanseras som den första hållbara ligan och det är baserat på fyra fokusområden Publik-Laganda-Miljö-Folkhälsa.

De fyra fokusområdena som är grunden i hållbarhetstänket

I ett pressmeddelande säger Gabriel Niklasson, Kommersiell chef för HockeyAllsvenskan, så här: ”-Att vi går i bräschen och tar ansvar för kommande generationer med vårt hållbarhetsfokus kommer göra oss alla bättre både på och utanför isen och vi hoppas att våra underbara supportrar blir än stoltare över sina lag. Nu hoppas och tror vi att fler ligor inser allvaret och tillsammans med oss börjar arbeta för ett mer hållbart samhälle”. Detta var något som ville veta lite mera om, och hur man arbetar med fokusområdet ”Folkhälsa” med tanke på att den nya storsponsorn är Unibet. Vi fick en pratstund med Gabriel Niklasson om detta och lite till. Lite tekniskt strul så det blev en lång intervju och avslutades med en kort.

Vill du läsa mer om HockeyAllsvenskans hållbarhetsarbete klicka här

Vi fick också förmånen att prata med spelare från de 3 klubbar som är nya i HockeyAllsvenskan i år. Dessa tre är:

Kristianstad som gick upp från HockeyEttan när man slog Almtuna i förlängningen i sista matchen i kvalserien. Kristianstad representerades av Johan Lundgren

Timrå som representerades av Jonathan Dahlén , som av experterna tippas vinna allt som går att vinna under denna säsong.

Mora, som förlorade ”Slaget om Siljan” och bytte plats med Leksand. Mora representeras av Emil Bejmo.

Vi hann också med ytterliga 3 spelarintervjuer och det är Vita Hästen som här representeras av Jacob Spångberg och Västerås och deras lagkapten Fredrik Johansson samt den sedvanliga intervjun med Björklövens Fredric Andersson.

Ska vi våga på oss ett tips så här nu likt andra experter? Ska vi sticka ut hakan lite så tror vi att Björklöven är ett av lagen som spelar den HockeyAllsvenska finalen….Kenttäeffekten??? Tror också att Karlskrona kommer att ligga högre upp i tabellen än vad andra experter tippar och mycket beroende på Mats Lusth som idag har tillträtt som ny tränare där.

Annars kommer det nog att vara som vanligt i denna ovissa serie, lag som spås gå bra går kanske lite sämre och lag som är nederlagstippade kommer att överraska.

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.