Blogg Sundberg: Brynäs vinner årets upplaga av Skoda Trophy

Då var det dags att idag kora årets mästare i Skoda Trophy. Brynäs kopplade ett grepp om turneringen genom sina två vinster under torsdagen och lördagen något som man fullföljde under söndagen med vinst över SHL-kollegan Leksand

Matchfakta

Leksand-Brynäs 1-4 (0-0, 0-1,1-3)

0-1 Lukas Kilström

0-2 Daniel Mannberg

0-3 Nicklas Danielsson

1-3 Marek Hrivik

1-4 Jacob Blomqvist

Efter en mållös första period tar Brynäs ledningen i mitten av andra perioden. Det är Lukas Kilström som får till ett kanonskott från blå som är otagbart för Axel Brage i Leksandsmålet. Brynäs ökar på sin ledning till 2-0 när den tredje perioden endast 49 sekunder gammal. Powerplay för Brynäs i mitten av tredje perioden och det tar bara 8 sekunder för Brynäs att göra 3-0, det är Nicklas Danielsson som står på blå och smäller in pucken. Leksand reducera till 3-1, ett mål som videogranskas men godkänns. När det återstår dryga 4 minuter drar Brynäs på sig en utvisning och Leksand tar i samband med det ut målvakten vilket reulterar i ytterligare ett mål för Brynäs. Det händer mycket i slutet, 2.31 kvar tilldöms Brynäs straffslag men Samuel Asklöf lyckas inte få in pucken bakom Axel Brage.

Förutförlig statistik klicka här

Vi fick en pratstund med Fredrik Forsberg, Leksand och Lukas Kilström Brynäs

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.