Blogg Sundberg: 08-derby avslutar Skoda Trophy

Den sista matchen i årets turneringen är en prestigematch inför starten på HockeyAllsvenskan mellan de två 08-lag i serien. Det blir Södertälje som drar det längsta strået och därmed hamnar på andra plats i turneringen där alla slår alla förutom Brynäs som slår samtliga.

Södertälje-AIK 3-1 (0-1,0-0,3-0)

0-1 Kim Tallberg

1-1 Hugo Gustafsson

2-1 Christopher Liljewall

3-1 Christopher Liljewall

Matchfakta

Södertälje skapar ett viss tryck i AIK:s zon men får inte in pucken, istället är det AIK som i en spelvändning gör 1-0 genom Kim Tallberg. SSK får sedan chansen i slutet av perioden i powerplay ett powerplay som fortsätter i början av andra perioden.

Inget skönspel direkt i denna period utan mycket kamp och även en hel del missade passningar. Ser ut som om det är många trötta både ben och armar. En mållös period och fortsatt ledning för AIK inför sista perioden.

Endast 17 sekunder in i tredje perioden kvitterar SSK, detta efter ett felpass i AIK:s zon och det är Hugo Gustafsson som blir frispelad och sprätter upp pucken i nättaket bakom August Hedlund i AIK:s mål. Luft under vingarna för SSK som fortsätter att trycka på. Ledningsmålet kommer efter 4.31 och det är Christopher Liljewall som styr in pucken från nära håll på ett skott från Marcus Oskarsson. Dryga två minuter kvar tar AIK ut målvakten och spiken i kistan sätter kapten Liljewall, 3-1 i tom kasse med 40 sekunder kvar.

För utförlig statistik klicka här

Vi fick en pratstund med Jacob Dahlström, AIK, Nick Olesen och Marcus Oskarsson, SSK. I den senare intervjun la sig Oscar Drugge, AIK i resonemanget också.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.