Blogg Sundberg: Tidig seriefinal i Skoda Trophy

Lördagens första match i Skoda Trophy spelas mellan de två lag som vann sina öppningsmatcher. Brynäs vann sin öppningsmatch mot SSK och AIK vann under fredagskvällen mot Leksand.

Matchfakta

AIK-Brynäs 1-4 (0-1,1-1,0-2)

0-1 Anton Rödin

0-2 Josef Ingman

1-2 Jacob Svensson

1-3 Lukas Zetterberg

1-4 Emil Forslund

Det var högt tempo redan från start mellan två lag med lite olika spelstil. AIK var dock det lag som öste på redan från början och visade att de inte tänkte ge vika. AIK avlossar mycket skott mot mål men kanske inte så många på mål. Brynäs skott är mer välriktade och det är också Brynäs som tar ledningen när det återstår dryga 2 minuter av första perioden.

AIK avslutar den första och börja den andra perioden i 5 mot 3 läge men lyckas inte få in pucken. Istället är det Brynäs som ökar på sin ledning när perioden är knappa 5 minuter gammal. AIK reducerar sedan genom ett kanonskott från Jacob Svenssons klubba.

AIK drar på sig två efterföljande utvisningar och i den andra kan Brynäs utöka sin ledning till 3-1. AIK saknar dock inte chanser men tar inte riktigt vara på de dessa. När det återstår knappa minuten tar AIK ut målvakten och detta resulterar i att Brynäs ökar på sin ledning till 4-1

För utförlig statistik klicka här

Vi fick en pratstund med Lukas Zetterberg, Brynäs och Kim Tallberg AIK

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.