Blogg Sundberg: Leksand vinner över SSK i Skoda Trophy

Dagens andra match spelas mellan de två lag som hittills är utan poäng i årets upplaga i Skoda Trophy. Det är Södertälje och Leksand som hittills är nollade

Matchfakta

SSK-Leksand 1-3 (0-0,1-1,0-2)

1-0 Christopher Bengtsson

1-1 Marek Hrivik

1-2 Marek Hrivik

1-3 Martin Karlsson

En första period som präglades av fart och fläkt. Trots att den slutade mållöst så saknades det inte chanser från båda håll. Södertälje hade chansen när perioden var endast 18 sekunder gammal när man kom i ett flygande anfall som ledde till utvisning för Leksand, ett powerplay som dock blev resultatlöst. perioden bjöd sedan på lite mera utvisningar, lite SM i felpassningar men inga mål.

Fortsatt högt tempo med bra chanser samt bra ingripanden av båda målvakterna. Södertälje tar sedan ledningen genom Christopher Bengtsson som får öppet mål när Hugo Gustafsson serverar honom ett smörpass. Leksands kvittering kommer på liknande sätt när Thomas Valkvä-Olsen rundar kassen och serverar Marek Hrivik öppet mål.

Smakstart för Leksand i tredje när Marek Hrivik lägger in pucken bakom Alexander Sahlin i SSK:s mål. SSK saknar inte chanser att kvittera men Janne Juvonen i Leksands mål är svår att överlista. Istället blir det Leksand som ökar på sin ledning genom Martin Karlsson som styr in 3-1 pucken. SSK tar ut målvakten när det återstår minuten men lyckas inte få in pucken och Leksand vinner matchen.

För utförlig statistik klicka här

Vi fick en pratstund med SSK:s tryoutspelare Nils Rygaard samt Leksands Daniel Gunnarsson

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.