Blogg Sundberg: Brynäs vinner över SSK i öppningsmatchen i Skoda Trophy

Då var årets upplaga av Skoda Trophy igång. Den första matchen spelas mellan Södertälje och Brynäs. Övriga lag som  medverkar i år är Leksand och AIK.

Spelschemat ser ut så här

Torsdag 5/9 SSK-Brynäs

Fredag 6/9 Leksand-AIK

Lördag 7/9 AIK-Brynäs

SSK-Leksand

Söndag 8/9 Leksand-Brynäs

SSK-AIK

Matchfakta

SSK-Brynäs 1-3  (1-1,0-0,0-2)

1-0 Måns Lindbäck

1-1 Linus Ölund

1-2 Samuel Asklöf

1-3 Eric Norin

En jämn första period både spelmässigt och målmässigt. SSK tar tidigt ledningen genom Måns Lindbäck som från nära håll får in pucken bakom Joacim Eriksson i Brynäskassen. Kvittering kommer i mitten av perioden när Brynäs Linus Ölund klämmer in pucken bakom Alexander Sahlin i SSK:s mål

Dryga 4 minuter in i perioden drar SSK på sig en utvisning, det är målskytten Måns Lindbäck som får sätta sig på botbänken. Bra boxplay från SSK men i lite heta känslor framför målet drar SSK på sig ytterligare en utvisning och Brynäs får spela 5 mot 3, dock bara i 4 sekunder. Fortsatt bra boxplay från SSK:s sida och det är fortfarande likaläge efter en mållös mittperiod.

I mitten av tredje perioden tar Brynäs ledningen efter en spelvändning där först SSK har chansen i ett 3 mot 2 lägen men pucken går utanför. I stället är det Brynäs som vänder spelet och kommer i ett flygande anfall. Sist på pucken är Samuel Asklöf. När det återstår 2.36 tar Södertälje ut målvakten och trycker på för en kvittering. Man har chans när Christopher Liljewall trycker sig in mot mål men får inte iväg skottet. Brynäs kommer i ett samlat anfall och skjuter mot mål men första läget räddas av SSK spelare. Det andra läget är också nära att räddas av Bobbo Petersson som agerar extra målvakt men pucken smiter in mellan benen. Således 3-1 till Brynäs som också blir slutresultat.

För utförlig statistik klicka här 

Vi fick en pratstund med Alexander Lindelöf, Brynäs och Christopher Liljewall, SSK

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.