Blogg Sundberg: Försäsongen i gång även för HockeyAllsvenskan

0

Denna vecka har försäsongen dragit igång för lagen i HockeyAllsvenskan. Södertälje hade sitt första ispass med spelarpresentationer i söndags den 4 augusti. Vi var där och fick en pratstund med en återvändare och ett nyförvärv.

_____________________

Idag fredag är det så dags för den första träningsmatchen i Scaniarinken och för motståndet står Djurgården.

Matchfakta

Södertälje-Djurgården 2-5  (2-0,0-3,0-2)

Målgörare

1-0 Måns Lindbäck

2-0 Ludwig Blomstrand

2-1 Michael Haga

2-2 Alexander Holtz

2-3 Tom Wandell

2-4 Alexander Holtz

2-5 Tom Wandell

En ganska underhållande match där SSK öppnade bäst och tar också ledningen i boxplay redan efter 1.50 genom Måns Lindbäck. I mitten av perioden tar SSK ledningen i powerplay och det är Ludwig Blomstrand som stänker in pucken. SSK går till pausvila med 2-0 i ryggen.

I den andra perioden har Djurgården fått lite mer fart under skridskorna och passningarna sitter något bättre. Ludwig Blomstrand har dock chansen att uöka SSK:s ledning men han chippar pucken precis utanför. I mitten av perioden reducerar dock Djurgården genom Michael Haga. Djurgården hinner både kvittera och ta ledningen innan perioden är över och leder med 3-2 inför den tredje perioden.

Smakstart för Djurgården i tredje perioden när man tar ledningen efter bara 22 sekunder och målskytt är för andra gången ikväll Alexander Holtz. Den tredje perioden går helt i bortalagets favör, SSK ser lite trötta ut av det höga tempot men har ändå hängt med bra och stundtals pressat Djurgården. Det är dock en viss klasskillnad på lagen och det ska det väl vara också.

Vi fick en pratstund med två nyförvärv en i vardera lag

 

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.