Heta starten skickade Småkronorna till semi – mot Kanada

  0

  Småkronorna är vidare till semifinal efter vad som höll på att bli en rysare mot Tjeckien. Laget vann till slut med 4–2 efter att Djurgårdens forwardstrio Alexander Holtz, Albin Grewe och Oscar Bjerselius klivit fram med var sitt mål. Frölundas Elmer Söderblom prickade in det fjärde efter en fin framspelning från Zion Nybeck i den första perioden. Sverige ställs nu mot Kanada i semifinal på lördagen. 

  Efter tre segrar av fyra möjliga i gruppspelet landade Småkronorna på en andraplats i tabellen efter topplaget USA och i kvartsfinalen ställdes man så mot Tjeckien, som blivit trea i grupp A. I Örnsköldsvik intog man så isen på torsdagskvällen och det blev en intensiv start på matchen när Sverige fick spela powerplay två gånger på kort tid.

  I det andra numerära överläget skulle det dock smälla, och det när Lucas Raymond skickade pucken till Alexander Holtz som smackade in 1–0 på bortalagets målvakt. Men Sverige var inte klara där, bara sekunder senare drev Zion Nybeck upp pucken och med det fina förarbetet fick Elmer Söderblom ett drömläge på högerkanten, där han till snyggt skickade upp 2–0 högt på målvaktens högra sida.

  – Det är ett väldigt bra förarbete där av Zion (Nybeck) och jag kan bara trycka dit den. Jag försöker bara få den på mål, man ska inte tänka så mycket i det läget, säger Söderblom.

  Efter den pangstarten tog Tjeckien timeout och man höll nollan resten av perioden, som slutade just 2–0 till Sverige. Men när den andra perioden drog igång skulle det smälla igen hos de vitklädda. Direkt efter tekning kunde Albin Grewe sno åt sig pucken och Djurgårdsspelaren satte då 3–0, vilket resulterade i målvaktsbyte för tjeckerna.

  – Det har ju varit lite trögt för mig med produktionen i turneringen, då jag inte har fått så mycket utdelning på mina lägen, men jag har sparat mig till slutspelet, säger Grewe med glimten i ögat.

  Aningen nervöst skulle det dock bli för alla som håller på Sverige. Som klyschan säger är 3–0 det svåraste att leda med, och det skulle visa sig vara sant. Tjeckien lyckades nämligen reducera till både 3–1 och 3–2 och man hade riktigt mycket tid på sig att även kvittera på Hugo Alnefelt i den svenska kassen.

  Men icke, sa han och de svenska utespelarna. Man lät inte tjeckerna komma speciellt nära fler gånger och när bortalaget så också tog ut målvakten i slutminuten kunde Oscar Bjerselius punktera kvartsfinalen när han skickade in 4–2 i den tomma kassen.

  – Vi slarvar lite för mycket där i andra, så det är riktigt skönt att vi kan gå vinnande från den här matchen till slut, säger Elmer Söderblom, som gjorde sitt första mål i turneringen.

  Sverige får nu möta segrarna i grupp A, Kanada, i semifinal på lördagen. 

  – Vi kommer förbereda oss med video på dem imorgon och försöker hitta sätt att bryta ner dem på. De får vara på tårna, för vi kommer vara förberedda och köra direkt från start, avslutar Elmer Söderblom.

   

  Svergie – Tjeckien 4–2 (2–0, 1–1, 1–1)

  Skott: 28–34 (9–10, 11–19, 8–5)

  Utv, Sverige: 5×2, Tjeckien: 7×2, 1×10

  1–0 (9.55) Alexander Holtz (Lucas Raymond) PP1

  2–0 (10.19) Elmer Söderblom (Zion Nybeck, Isac Andersson)

  3–0 (1.27) Albin Grewe (Oscar Bjerselius)

  3–1 (13.33) Marcel Barinka (Radek Kucerik, Michal Teply)

  3–2 (3.46) Radek Muzik (Martin Lang)

  4–2 (19.10) Oscar Bjerselius (Isac Andersson) ENG

   

   

  Ingen kommentar

  Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.