Alnefelt och Småkronorna nollade Ryssland: ”Spelar fantastiskt”

  0

  Småkronorna passade på att nolla Ryssland i den sista gruppspelsmatchen i Örnsköldsvik. Efter två solomål av Philip Broberg och Simon Holmström och ett vackert skott från Oscar Lawner tog Sverige hem matchen med 3–0, vilket ger laget en andraplats i grupp B. Nu väntar Tjeckien i kvartsfinal. 

  Tisdagskvällen innebar avslutningen på gruppspelet i U18-VM och i Örnsköldsvik ställdes Småkronorna inför ett tufft motstånd – Ryssland. Där blev det en jämn inledning på matchen och trots 0–0 efter den första perioden hade Sverige stuckit iväg lite i skottstatistiken tack vare tre numerära överlägen, där man fortsatt hade problem att komma till farliga lägen.

  Ryssland drog dock på sig flertalet utvisningar i matchen och gav verkligen Sverige chansen att göra mål, så även i uppstarten av den andra perioden. När de rödklädda då satt utvisade för delaying the game var det åter dags för Sverige att skicka in sina powerplayenheter.

  Men det var fortsatt knackigt för laget i den spelformen, så då passade backen Philip Broberg på att ta saken i egna händer. Med ett par vassa dragningar och rappa skridskor tog AIK-spelaren sig upp i banan och med ett distinkt skott skickade han in 0–1 till Sverige när klockan stod på 3.56.

  – Jag tar upp pucken och ser att det är väldigt mycket is att gå på för mig, så jag kliver in och skjuter bara, och så har jag tur att den går in den här gången, säger Philip Broberg om sitt mål.

  Nästan exakt tio minuter senare, när domarna hade en avvaktande utvisning på Ryssland, snurrade svenskarna runt i den offensiva zonen och efter en vacker framspelning från Lucas Raymond kunde Oscar Lawner göra 0–2 i spel sex-mot-fem.

  – Det är en riktigt bra framspelning av (Lucas) Raymond där och det är bara för mig att nypa dit den. Det var riktigt gött, säger Oscar Lawner.

  Laget fortsatte också att spela mycket stabilt i defensiven och med Hugo Alnefelt mellan stolparna verkade man ostoppbara. Ryssland kom aldrig till särkilt farliga lägen, trots att man tog över ledningen i skottstatistiken en bit in på den tredje perioden.

  Men Sverige stod pall och när Simon Holmström var framme och stressade en av de ryska backarna kunde HV71:s forward sno åt sig pucken och med sitt 0–3 punkterade han matchen för ryssarna. Lagen drog därefter på sig en utvisning vardera i slutskedet, men inga fler mål föll när Småkronorna till slut nollade Ryssland.

  – Vi spelar jävligt bra idag och vi ligger rätt i banan i stort sett hela tiden, samtidigt som Hugo (Alnefelt) spelar fantastiskt, säger Oscar Lawner.

  – Han är sjukt trygg och ruggigt bra, vilket man måste vara om man håller nollan mot Ryssland, liksom.

  Nu får man en vilodag i kroppen innan kvartsfinalen mot Tjeckien på torsdagen. 

  – Vi vet att Tjeckien är ett bra lag och vi måste spela bra för att besegra dem, så det är bara att fortsätta som vi gör nu. Vi började ju lite knackigt mot USA, men sedan har vi växt mer och mer tycker jag, säger Oscar Lawner om den stundande kvartsfinalen.

   

  Ryssland – Sverige 0–3 (0–0, 0–2, 0–1)

  Skott: 32–25 (6–10,)

  Utv: 14–4 (6–2, 4–0, 4–2)

  0–1 (23.56) Philip Broberg PP1

  0–2 (33.06) Oscar Lawner (Lucas Raymond, Ludvig Hedström)

  0–3 (53.54) Simon Holmström

  Ingen kommentar

  Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.