Två boxplaymål bäddade för Småkronornas andra seger

  0

  I den tredje gruppspelsmatchen kunde Småkronorna så gott som köra över Slovakien i Fjällräven Center. Efter en tight inledning med bland annat en utvisning efter tre sekunder och mål efter 14 så tog Sverige över mer och mer när det till slut blev 5–1 till de blågula. 

  Med en vilodag i ryggen tog sig Sverige på söndagskvällen an jumbon i grupp B – Slovakien. Som bortalag för dagen var Småkronorna klädda i gult och det blev en tuff start på matchen när Alexander Holtz åkte ut redan på matchens första tekning, då han hade rivit omkull en motståndare.

  – Det var väl lite udda att vi får en utvisning så tidigt, men det var bara att gå in och döda för oss, kommenterar Oscar Bjerselius den tidiga utvisningen på lagkamraten från Djurgården.

  Men istället för ett snabbt powerplaymål för Slovakien så kontrade svenskarna och genom just Oscar Bjerselius kom 0–1 redan 14 sekunder in på den första perioden. Laget fortsatte sedan att ha tryck mot motståndarnas kasse efter det, men trots 15–7 i skottstatistik och tre powerplay så var Bjerselius enda målskytt efter 20 minuter.

  – Det är nog det snabbaste målet jag har gjort, faktiskt, det gick riktigt snabbt. Jag får ju pucken rätt på bladet så det är bara att hänga dit den, säger Oscar Bjerselius.

  Småkronorna var även på hugget i den andra perioden och skapade mycket framåt,  men istället för en utökad ledning så kom slovakiske Dominik Sojka på spelvändning och kvitterade på målvakten för dagen, Jesper Wallstedt.

  Gulklädda Sverige satt dock lugnt i båten hela tiden och strax efter att Slovakien blivit fulltaliga från en utvisning så klev Karl Henriksson fram och med sitt tredje mål på lika många matcher satte han 1–2 efter att pucken studsat fram från sargen efter ett skott från backen Philip Broberg.

  Ett par minuter senare strulade kvällens hemmalag med ett byte och när Zion Nybeck då kom farande i full fart med öppen gata kom hans första mål för turneringen när han utökade Sveriges ledning till 3–1. Powerplay var dessvärre ingen hit för Sverige denna gång och ett hårt kämpande Slovakien lyckades till och med reda ut två hela minuter i spel tre-mot-fem i början av den tredje perioden.

  – Vi måste försöka få till skotten mycket mer i powerplay, men vi är på bra väg idag så det är bara det sista som ska in där, säger Bjerselius om powerplayet.

  Knappt en och en halv minut efter det dubbla powerplayet för Småkronorna stack backen Philip Broberg på en offensiv räd och bokförde sitt tredje assist för matchen när Oscar Lawner kämpade in 1–4 bakom den slovakiske målvakten.

  Och när powerplay inte riktigt funkar så är det väl bra att någon spelform gör det. Sverige både inledde och avslutade nämligen matchen med mål i numerärt underläge och det mål som betydde 1–5 kom när Zion Nybeck var högt uppe i banan i boxplay. Slovakiske målvakten slarvade då med sitt uppspel och Nybeck kunde enkelt skicka pucken i den tomma kassen.

  – Det är riktigt skönt att hänga två mål idag och det är en skön match tycker jag. På sista målet försöker jag stänga av när han ska skicka iväg pucken och så får jag den istället, så det är bara att skicka in den, säger Nybeck om Sveriges femte mål.

  Sverige bokförde därmed sin andra seger i gruppspelet och får nu en vilodag innan man avslutar mot Ryssland på tisdagen.

  – Jag tycker att vi styr matchen nästan hela tiden, egentligen, och det känns skönt för självförtroendet i gruppen att vi gör fem mål framåt. Det behövs inför matchen mot Ryssland, för det blir en tuff match, avslutar Oscar Bjerselius.

   

  Slovakien – Sverige 1–5 (0–1, 1–2, 0–2)

  Skott: 27–54 (7–15, 12–24, 8–15)

  Utv, Slovakien: 7×2, Sverige: 4×2

  Första perioden: 0–1 (0.14) Oscar Bjerselius SH1

  Andra perioden: 1–1 (4.25) Dominik Sojka (Maxim Cajkovic), 1–2 (7.18) Karl Henriksson (Philip Broberg, Victor Söderström), 1–3 (11.19) Zion Nybeck (Philip Broberg, Jesper Wallstedt)

  Tredje perioden: 1–4 (8.13) Oscar Lawner (Philip Broberg), 1–5 (16.58) Zion Nybeck SH1

  Ingen kommentar

  Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.