HockeyAllsvenskan:Södertälje tar 3 blytynga poäng i kampen om sista slutspelplatsen

Innan denna omgång, den tredje från slutet var det 3 lag som teoretiskt sett kunde knipa den sista slutspelsplatsen. I förarsätet var Södertälje som var 1 poäng före Västervik och 5 poäng före Björklöven och på den sista platsen till slutspel.

Det är som sig bör full omgång dessa tre sista omgångar och under fredagskvällen ser spelschemat och resultaten ut så här

Västerås IK  –  Karlskrona HK 4-0 (3-0, 0-0, 1-0)

Tingsryds AIF  –  Leksands IF 0-4 (0-3, 0-0, 0-1)

BIK Karlskoga  –  AIK 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

Västerviks IK  –  Almtuna IS 3-4 ot (1-2, 1-0, 1-1, 0-1)

MODO Hockey  –  IF Björklöven 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)

HC Vita Hästen  –  IK Pantern 0-3 (0-2, 0-0, 0-1)

för utförlig matchstatistik klicka här

Vi är på plats i Södertälje för streck-och placeringsmatchen mellan SSK och Oskarshamn. Med 9 poäng kvar att spela om innan denna match har Oskarshamn fortfarande chans på förstaplatsen samtidigt som man kan känna flåset i nacken från Västerås på tredje plats, det flåset är kanske inte så kraftigt dock, eftersom Oskarshamn har ett stort försprång i plussmål, ett i stort sett ointagligt försprång.

Södertälje SK  –  IK Oskarshamn 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)

Målen

1-0 Sebastian Dyk

2-0 Sebastian Dyk

2-1 Filip Svenningsson

Vi fick en pratstund med Ulf Lundberg tränare i SSK som summerar de två senaste matcherna samt snuddar vid vad han tycker är viktigt som tränare/ledare, nånting som han tror är grunden för framgång. Vi fick också en pratstund med Södertäljes målvakt Alexander Sahlin, som  varit en bidragande orsak till de två senaste vinsterna. Det blev ett abrupt avslut på intervjun men vi avrundade någon sekund efteråt.

Sammanfattning av omgången

AIK är nu klara som seriesegrare av HockeyAllsvenskan. Oskarshamn är i teorin klar som motståndare i den HockeyAllsvenska finalen, det ska mycket till om Västerås ska kunna knipa andra platsen. Då måste Västerås vinna stort i sina två  återstående matcher samtidigt som Oskarshamn måste förlora med ännu större siffror, något som jag anser är ganska orimligt.

Kampen om sista slutspelplatsen lever fortfarande, och fortfarande med SSK i förarsätet nu 3 poäng före Västervik. Björklöven blev i och med fredagens förlust avpolletterad från möjligheten att ta sig till slutspel då det skiljer för närvarande 8 poäng upp till slutspelsplats.

Den inbördes ordningen och hur många bonuspoäng som ska delas ut till respektive lag med placering 3-8, är fortfarande än öppen historia och kan komma att avgöras i sista omgången.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.