HockeyAllsvenskan: Södertälje tar en viktig seger hemma mot Västerås

0

HockeyAllsvenskan och omgång 45 bjuder under onsdagskvällen på sex matcher, i måndags spelades 1 match. Vi är på plats i Scaniarinken för att se matchen mellan Södertälje och Västerås. Drabbningar dessa lag emellan har varit jämna, Västerås har vunnit sina hemma matcher och Södertälje vann senast hemma med 3-1

Södertälje-Västerås 5-2 (2-1,1-1,2-0)

publik 2380

målen

1-0 Sebastian Dyk

1-1 Sebastian Benker

2-1 Nicolai Meyer

2-2 Anton Eriksson

3-2 Nicolai Meyer

4-2 Nicolai Meyer

5-2 Sebastian Höglund

Underhållande hockey med flera fina kombinationer och målchanser i den första perioden. Vi bjöds på två fina spelmål samt ett mål som får skrivas in på kontot turmål men dom räknas ju dom också. Firma Meyer-Dyk levererade 1-0 i powerplay en spelform som har fungerat lite si och så den senaste tiden, men nu smällde det igen från Sebastian Dyks klubba framspelad av Nicolai Meyer. Kvitteringsmålet var även det en delikatess när Sebastian Benker sätter pucken i öppen kasse efter klappklapp spel med Mikael Frycklund. Ledningsmålet för SSK genom Nicolai Meyer kan nog tilldelas turkontot, men det gäller att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Efter en sargstuds där Västerås målvakt Samuel Ersson missbedömer pucken och studsen så dyker Nicolai Meyer upp som gubben i lådan och slår in pucken i det tomma målet.

En andra period där Västerås kommer in med något snabbare skridskor och högre energi, man kvitterar också efter dryga 7 minuter när Anton Eriksson snappar upp en misslyckad rensning från SSK:s Martin Janohls och gör inget misstag, smack säger det bakom Isak Wallin i Södertäljes mål. Isak Wallin förresten, ny för I SSK sedan i måndags och är på lån från Mora. Om inte SSK:s powerplay har fungerat den senaste tiden så fungerar det idag då Nicolai Meyer gör sitt andra mål för i kvällen, och just i spelformen powerplay, det betyder ledning med 3-2 som man tar med sig in periodvilan.

Den tredje perioden börjar lite trevande ändå men båda lagen har bud på mål, båda lagen drar också på sig utvisningar men inte något av lagens powerplay resulterar i mål. SSK:s boxplay är väldigt stabilt och man har en lång svit utan insläppta mål. Så kommer dom då i en flygande spelvändning, Dyk och Meyer och det är Meyer som får göra sitt tredje mål för kvällen ställningen 4-2 när det återstår dryga 4 minuter. Västerås tar då ut målvakten och trycker på för en reducering. Man skapar också ett visst tryck men Isak Wallin gör en stabil debut i SSK:s mål. SSK lyckas också göra 5-2 och det är Sebastian Höglund som är sist på pucken och passningen kommer från, jo såklart Nicolai Meyer. Han är alltså inblandad i alla målen denna afton

Vi fick en pratstund med Hugo Gustafsson som berättade lite om sitt landslagsäventyr och såklart en poängkungen Meyer.

 

Resultat från omgången med statistik och tabell hittar du här

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.