HockeyAllsvenskan: BIK vinner med uddamålet över SSK i Scaniarinken

0

Vi är nu framme i omgång 43 och det är alltså mindre än 10 omgångar kvar av grundserien. I Scanaiarinken tar SSK emot BIK Karlskoga, ett lag som har haft stor framgång denna säsong och befinner sig förhållandevis säkert på en plats för att ta sig till slutspelsserien.

Södertälje-BIK Karlskoga 3-4 (0-1, 0-2,3-1)

målen

0-1 Gustaf Franzén

0-2 Gustaf Thorell

0-3 Tor Immo

1-3 Nicolai Meyer

2-3 Lucas Carlsson

3-3 Emil Bejmo

3-4 Oliver Eklind

sammanfattning

En ganska händelsefattig och inte speciellt välspelad första period där BIK Karlskogas Gustaf Franzén snappar upp en retur och får öppet mål och sätter pucken bakom Alexander Sahlin.

Den andra perioden var inte heller mycket att skriva hem om några resultatlösa powerplay från SSK och två mål av BIK som kom till mest genom slarv från hemmalagets sida. Ändå skickligt av Karlskoga att ta till vara de tillfällen som gavs.

En smakstart av SSK i den tredje perioden efter endast 26 sekunder har Nicolai Meyer lyckats tråckla in pucken bakom Henrik Lundberg i Karlskogas mål. Något som tänder spelarna och Lucas Carlsson reducerar till 2-3 efter att Sebastian Bengtsson rundat kassen och frispelat Carlsson som lägger in pucken i mål. Södertälje drar sedan på sig två utvisningar  med bara några sekunders mellanrum och får spela 3 mot 5, en utvisning som man klarar av och får spela 4 mot 5 i ca 5 sekunder då David Berg får en oturlig träff på pucken och skickar upp den på läktaren 3 mot 5 igen. Det klara man av och i spelet 4 mot 5 får vi se ett uppoffrande spel från SSK:s sida. Endast 3 sekunder efter Södertälje blivit fulltaliga drar BIK på sig en utvisning och Södertälje får spela powerplay. Något som Södertälje utnyttjar och helt plötsligt är det 3-3 målskytt är Emil Bejmo. Det tar inte lång tid innan Karlskoga återigen tar ledningen denna gång genom Oliver Eklind.

Vi fick en pratstund med en comebackande back i SSK och ett nyförvärv i BIK

Det spelades 5 matcher denna afton och resultat och tabell kan ni se här

En liten sammanfattning om läget hittills

Det är en strid på kniven runt de båda strecken samt vem som ska hemmafördel i den HockeyAllsvenska finalen. Ja för att det blir AIK och Oskarshamn är det väl inte mycket som talar emot. Kan inte se att något av lagen ska klappa igenom så totalt att något lag ska kunna hota om det.

Södertälje känner flåset i nacken av Björklöven som som nu  ligger  endast 3 poäng efter. Det här kommer att bli ett race som kommer att ge många nya gråa hår och nerbitna naglar.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.