HockeyAllsvenskan: SSK vinner länsderbyt på straffar mot AIK

0

Det är full omgång i HockeyAllsvenskan och i Scaniarinken är det länsderby när Södertälje tar emot AIK. Två av ligans just nu formstarkaste lag, AIK med 13 poäng och SSK med 11 pooäng de senaste 5 matcherna. Det är mycket folk som har tagit sig till Scaniarinken denna afton, publiksiffran landar 4547 personer

Södertälje-AIK 4-3 straffavgörande (2-1,1-2,0-0,0-0,1-0)

målen

1-0 Sebastian Dyk

2-0 Ludwig Blomstrand

2-1 Max Lindholm

3-1 Hugo Gustafsson

3-2 Daniel Muzito-Bagenda

3-3 Jacob Dahlström

4-3 Nicolai Meyer straffavgörande

Sammanfattning

En smakstart för SSK när Sebastian Dyk snor pucken på egen blå från Fredric Weigel, skrinnar ifrån honom och sätter ett distinkt skott bakom Erik Källgren i AIK-målet. Efter knappa 4 minuter driver Martin Janohls längs högerkanten, lägger in pucken i mitten där Ludwig Blomstrand forsar fram, även han sätter ett distinkt skott bakom Källgren. Händelsernas period när SSK:s Måns Lindbäck drar på sig en utvisning för interference. Det hinner bara gå 8 sekunder av utvisningen innan AIK reducerat genom Max Lindholm. Strax efter reduceringen drar Max Lindholm på sig en utvisning, en utvisning som AIK reder ut. I powerbraket så byter AIK målvakt och Erik Källgren går ut i omklädningsrummet och in i målet kommer Robin Wallin. När klockan står på dryga 11 minuter drar Södertälje på sig ytterligare en utvisning men denna gång håller SSK tätt. Utvisningarna för SSK duggar tätt denna gång är det Ludwig Blomstrand som får sätta sig på botbänken. Ett bra boxplay men när det är 9 sekunder kvar av utvisning hittar domare David Bergman en ny utvisning för SSK denna gång på Petter Hansson. AIK 5 mot 3 i 9 sekunder. AIK lyckas inte ta till vara sina numerära överlägen utan perioden slutar 2-1 till SSK.

Inte samma tempo i början  av andra perioden, det dröjer ändå till 5.46 till första målet i perioden faller och det är Hugo Gustafsson som ökar på SSK:s ledning till 3-1 när han får stå fri i slottet och klippa till. AIK är sedan nära en reducering när Philip Broberg har ett skott som går i stolpe-stolpe men ut igen. Strax efteråt drar AIK:s Sam Marklund på sig en 5+game för kneeing och det är Marcus Fagerudd som går i isen. I boxplay reducerar sedan AIK genom Daniel Muzito-Bagenda  som från egen zon trycker sig fram och igenom SSK:s försvar och sätter pucken mellan benen på Alexander Sahlin i SSK:s mål. Under utvisningen dra SSK ner på tempot samtidigt som AIK spelar ett oerhört bra boxplay och ger inte SSK stora möjligheter. AIK ökar sedan trycket mot SSK:s kasse och radar upp chanser men Sahlin gör strålande räddningar. AIK är styrkt av sitt boxplay och har fått vind i seglen och när det återstår knappa minuten kvitterar AIK genom Jacob Dahlström.

Ställningskrig i början av tredje perioder men ett spelövertag för AIK dock. Efter knappa 7 minuter drar AIK:s Anton Holm på sig en utvisning, de två vassaste chanser i SSK:s powerplay står dock AIK för ända till Lucas Carlsson står framför mål och så när styr pucken i mål men Robin Wallin får ut benet och räddar. Ett nytt powerplay för SSK i mitten av perioden men inte heller denna gång får man i gång nåt ordnat spel. NY utvisning denna gång är det SSK som dra på sig en utvisning för too many players on ice. AIK skapar ett visst tryck men inte heller nu blir det mål i powerplay. Perioden förblir mållös och gör till ot. Skottstatistiken i perioden är också

I overtime kommer Meyer fri men hakas i skottögonblicket och SSK tilldöms straff, en straff som han slår själv men Robin Wallin i AIK:s mål räddar. Strax efteråt drar även AIK på sig en utvisning för too many players on ice man drar även på sig en utvisning för abuse of official och SSK får spela 5 mot 3. Något som man inte kan utnyttja trots att det finns chanser men AIK gör det bra, framförallt Wallin i kassen.

Avgörandet sker på straffar

Eric Castonguay vs Alexander Sahlin 27  1-0 AIK

Sebastian Dyk vs Robin Wallin som räddar

Gary Nunn vs Alexander Sahlin, Nunn skjuter  utanför

Ludwig Blomstrand vs Robin Wallin som räddar

Jesper Frödén vs Alexander Sahlin som räddar

Nicolai Meyer vs  Robin Wallin, Meyer gör mål 1-1 efter ordinarie straffar

Eric Castonguay gör mål

Nicolai Meyer gör mål

Eric Castonguay och tredje gången gillt så räddar Alexander Sahlin

Nicolai Meyer gör sitt tredje straffmål och SSK bärgar hem bonuspoängen

Det här var oerhört viktiga poäng för SSK i kampen om topp 8 platserna. Det var heta känslor en typisk derbymatch.

Vi fick en pratstund med Sebastian Bengtsson och Nicolay Meyer, SSK och Jesper Frödén AIK, Fredric Weigel AIK avböjde dock intervju med oss.

Övriga resultat denna omgång

MODO Hockey – Karlskrona HK 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)

HC Vita Hästen – Leksands IF 2-3 (0-1, 0-2, 2-0)

IK Oskarshamn – Almtuna IS 7-2 (3-1, 3-0, 1-1)

IK Pantern – IF Björklöven 2-3 ot (1-1, 1-0, 0-1, 0-1)

Västerås IK – BIK Karlskoga 3-2 (1-0, 0-0, 2-2)

Västerviks IK – Tingsryds AIF 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

För utförlig match statistik klicka här

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.