HockeyAllsvenskan: Södertälje kvar på vinnarspåret, tar 3 viktiga poäng mot Almtuna

0

Denna hockeyfredag är det endast tre matcher i HockeyAllsvenskan. Det är toppen mot botten på Hovet där AIK tar emot Vita Hästen. Vi är på plats i Uppsala närmare bestämt Gränbyhallen där Almtuna tar emot Södertälje. Den tredje matchen ikväll går av stapeln i Malmö där Västerås gästar Pantern.

AIK-Vita Hästen 5-1 (3-1,1-0,1-0)

målen

1-0 Alexander Deilert

1-1 Jesper Samuelsson

2-1 Fredric Weigel

3-1 Oscar Nord

4-1 Gary Nunn

5-1 Daniel Muzito-Bagenda

Pantern-Västerås 2-5 (0-3,0-1,2-1)

målen

0-1 Sebastian Benker

0-2 Alexander Lindelöf

0-3 Kalle Östman

0-4 Mikael Frycklund

1-4 Nick Olesen

1-5 Mikael Frycklund

2-5 Nick Olesen

Almtuna-Södertälje 2-4  (1-2,1-1,0-1)

målen

1-0 Tony Mårtensson

1-1 Nicolai Meyer

1-2 Petter Hansson

2-2 Jacob Svensson

2-3 Petter Hansson

2-4 Victor Andersson

För  utförlig matchstatistik klicka här

 

Sammanfattning av dagens matcher

AIK tog emot bottenlaget Vita Hästen och hade inga större problem om man ser till siffrorna, det blev klara 5-1 i AIK:s favör. IMalmö tar Västerås en viktig seger i jakten på högre placering. En match som blev lite stökig i slutet när först Lukas Zetterberg, Väster- ås drar på sig en 5+20 för slashing.  I powerplayet som följer reducerar Pantern genom Nick Olesen, när han sedan passerar Västerås bås och säger tydligen några väl valda ord. Det Får Anton Eriksson i VIK att dela ut ett slag mot den förbipasserande Olesen. Lukas Haudum i Pantern går då in Västerås bås och pucklar på Eriksson. Både Haudum och Eriksson får GM. Olesen får en 2:a för osportsligt uppträdande.

I Uppsala och Gränbyhallen tar Almtuna emot ett formstarkt SSK som fortsätter på vinnarspåret, Södertälje vinner med 4-2 och det sista målet i tom kasse av en helt utmattad Victor Andersson. Det var annars en något ovanlig matchvinnare för SSK, backen Petter Hansson som stod för två fullträffar.

Under veckan har det uppdagats en historia med en borttappad plakett med en ”förstamåletpuck” vi beslöt oss för att ta tillfället i akt och se till att den blev  återlämnad till dess rättmätige ägare.

Vi fick också lite matchanalyser av två SSK spelare

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.