HockeyAllsvenskan: SSK tar en viktigt seger mot tabellettan Oskarshamn

0

Onsdagskväll och nåt så ovanligt som full omgång i HockeyAllsvenskan. Vi är en bit in i tredje kvarten kan man väl säga och det är fortsatt kamp om de två nedersta strecken. Det enda som har utkristalliserat sig hittills är precis som de föregående åren, det kommer att vara en strid ändå in i sista omgången.

I Scaniarinken tar Södertälje emot tabellettan Oskarshamn, det står 1-1 i matcher lagen emellan, båda matcherna har spelats i Oskarshamn, den senaste vann SSK med siffrorna 4-1.

Södertälje-Oskarshamn 4-2(1-0,0-1,3-1)

målen

1-0 Christopher Liljewall

1-1 Filip Engsund

2-1 Nicolay Meyer

2-2 Joakim Hillding

3-2 Nicolay Meyer

4-2 Christopher Liljewall

Första perioden bjuder på en hel del kamp att kanske inte så mycket skönspel, det är dock SSK som vinner den perioden med 1-0 efter mål i pp av Christopher Liljewall.

I den andra perioden har tempot skruvats upp men passningarna går lite kors och tvärs och lagen byter chanser med varandra.  I  slutet av perioden kvitterar Oskarshamn efter att SSK har skapat ett visst tryck framåt men utan att få in pucken bakom Christopher Rifalk i Oskarshamnsmålet.

Något lägre tempo i början av tredje perioden och lite karaktär av att matchen står och väger lite, chanser finns dock men mycket är bjudningar från motståndare. Efter knappa 8 minuter kommer Nicolay Meyer i ett friläge när han bryter en passning på blå, han gör inget misstag och 2-1 till SSK är ett faktum. Målet ger energi både till laget på isen och till publiken. SSK startar en vild forcering och då går det som det brukar en slumppuck slinker in bakom Alexander Sahlin som idag vaktar SSK:s mål, det är Joakim Hillding som är sist på pucken. Oskarshamn drar på sig en utvisning och det är något som SSK utnyttjar det är Nicolay Meyer som lägger in en puck på mål som tar på Oscar Dahlroth och studsar in i eget mål, även det målet kan tillskrivas slumpkontot kan man väl tycka. När det återstår 2 minuter drar Emil Bejmo i SSK på sig en onödig utvisning för checking to the head. Oskarshamn tar ut målvakten och spelar 6 mot 4, i en tilltrasslad situation framför SSK:s mål får Christopher Liljewall tag i pucken och skickar iväg den mot och i det öppna målet.

Vi fick en pratstund med en av tryoutspelarna som nu har fått kontrakt säsongen ut med SSK samt målligaledaren

Övriga matcher

Pantern-Vita hästen 3-2 ot (0-1, 2-0, 0-1, 1-0)

Västerås-Karlskrona 3-2 ot (0-1, 2-1, 0-0, 1-0)

BIK Karlskoga-AIK 4-3 (1-0, 1-2, 1-1, 1-0)

Västervik-Almtuna 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

MoDo-Björklöven 2-3 ot (0-0, 0-1, 2-1, 0-1)

Tingsryd-Leksand 5-3 (2-1, 2-1, 1-1)

För utförlig matchstatistik klicka här

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.