HockeyAllsvenskan: Vita Hästen bröt SSK:s segersvit och vann i förlängningen

0

Söndagsmatcher i HockeyAllsvenskan och det bjuds på 6 st matcher med två olika matchstarter. Vi befinner oss i ”Himpan” eller i Himmelstalundshallen som den egentligen heter, för mötet Vita Hästen-SSK.

Vita Hästen-Södertälje

1-0 Mattias Beck

1-1 Hugo Gustafsson

1-2 Nicolay Meyer

2-2 Kevin Elgestål

3-2 August Gunnarsson

3-3 Christopher Liljewall

4-3 Mattias Beck ot

Första perioden

SSk vaskar fram några chanser i  början av perioden men det är Vita Hästen som gör första målet och det i powerplay, det är SSKbekantingen Mattias Beck som är sist på pucken. I nästa powerplay för Vita Hästen kommer nästa mål men denna gång är det SSK som gör mål och det är Hugo Gustasfson som är sist på pucken. Knappa 3 minuter senare har SSK vänt på steken och tagit ledningen nu genom Nicolay Meyer. Strax efter nedsläpp så inträffar en händelse där Vita Hästen publiken gärna vill se en 5+game på SSK:s Stefan Johansson. Det finns naturligtvis flera åsikter om den saken beroende på vilka glasögon man har på sig. Armbåge i ansiktet av Stefan Johansson på Mattias Beck eller eller en ”krock” där Mattias Beck träffas i ansiktet och blöder från näsan där visiret träffade, välj själva. Domarna valde att inte visa ut i alla fall. Mattias Beck gick av isen men återkom senare.

Andra perioden

I början av perioden har Sebastian Höglund i stort sett öppet mål men Viktor Kokman i Hästen målet gör en snabb sidledsförflyttning är räddar. Perioden präglades av utvisningar och missade chanser men slutade mållös.

Tredje perioden

Smakstart av Vita Hästen när Christopher Liljewall,SSK blir utvisad för att ha stått still, och blivit inåkt i, typ. Det utnyttjar Vita Hästen och gör 2-2 i en tilltrasslad situation under avvaktande utvisning när SSK precis blivit fulltaliga. Strax efteråt så tar Vita Hästen ledningen i ett klapp-klapp anfall och August Gunnarssson har öppet mål, det är endast dryga 20 sekunder mellan målen. Än är det inte slut på målen SSK kvitterar genom Christopher Liljewall som får stå framför mål och styra pucken i mål. det är lika 3-3 vid full tid

Overtid

Vita Hästen har två kanonlägen i början men skjuter utanför. Nicolay Meyer får sedan igenom en passning till Sebastian Dyk som åker sig fri och blir fälld. SSK tilldöms straff, den läggs av Lindsay Sparks med Viktor Kokman i Vita Hästenmålet räddar. Två och tjugofem in i förlängningen kommer den nu omplåstrade Mattias Beck fri med George Sörensen i Södertäljekassen och sätter avgörande 4-3 målet till Vita Hästen.

Vi fick en pratstund med Ulf Lundberg,tränare i SSK och målskytten Hugo Gustafsson. I Vita Hästen pratade vi med Mattias Beck.

Det är inte heller lätt att vara kameraman(kvinna) bakom en intervjuare med blodsockerfall och namnafasi kan tilläggas.

 

 

Övriga matchresultat stuvade om lite i tabellen i de nedre regionerna. Vita Hästen knaprade in något på, numera Tingsryd som är det lag som är närmast ovanför. Almtuna gjorde en ordentlig vändning när man hemmaslog just Tingsryd och vann tredje perioden med 3-0, segermålet gjordes med endast 35 sekunder kvar.

För utförlig matchstatistik klicka här

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.