HockeyAllsvenskan: Södertälje tar revansch på Västerås

0

Lördagen bjuder på 6 matcher i HockeyAllsvenskan och heter 32. Omgången startade  under torsdagskvällen där AIK bröt Tingsryds segersvit. I Södertälje är det hemvändarmatch mot Västerås. Södertälje och Västerås har mötts två gånger denna säsong, båda gångerna i Västerås och båda gångerna har Västerås vunnit i målmässigt jämna matcher.

Tre matcher spelades under eftermiddagen det är dessa

Karlskrona-Leksand 1-3 (0-1,0-2,1-0)

Almtuna-BIK Karlskoga 3-2 (0-0,2-1,1-1)

Södertälje-Västerås 3-1  (1-1,1-0,1-0)

1-0 Marcus Oskarsson

1-1 Anthon Eriksson

2-1 Sebastian Dyk

3-1 Lindsay Sparks

Rivstart i matchen med fyra utvisningar och powerplaymål för SSK innan det ens gått 6 minuter.  Kvitteringsmålet för Västerås låter inte heller vänta på sig det tar bara ca 1,30 efter SSK:s ledningsmål så står det 1-1.  Det är fart på både plan och läktaren bra tryck från båda klackarna. Ställningen efter första perioden är således 1-1,

Den andra perioden börjar inte i lika högt tempo men efter knappa 6 minuter drar Västerås på sig en utvisning för too many players on ice. Det utnyttjar SSK genom SSK:s målformation, Sebastian Dyk med assist av både Meyer och Liljewall. SSK går till pausvila med uddamålsledning i ryggen.

Tredje perioden är bara knappa 2 minuter gångna när SSK tilldöms en straff, Lindsay Sparks är igenom och rivs ner. Han lägger straffen själv och sätter den säkert bakom Myrenberg i Västeråsmålet, 3-1 till SSK. SSK skruvar upp tempot och fortsätter trycka på men det blir inga fler mål och Södertälje vinner matchen med 3-1.

En bra hockeymatch i högt tempo och 3711 personer på läktaren hjälpte till att höja stämningen.

Vi fick en pratstund med lagkapten i SSK, Christopher Liljewall samt en back på i tryout David Berg. I Västerås fick vi en pratstund med den alltid analytiske Johan Skinnars.

 

Kvällspasset innehöll även det 3 matcher

MoDo-Pantern 2-0(0-0,0-0,2-0)

Västervik-Björklöven 4-3 straffar (1-1,1-1,1-1,0-0,1-0)

Oskarshamn-Vita Hästen 1-0 (0-0,0-0,1-0)

För utförlig statistik klicka här

På planen må vi vara motståndare men det finns det som är viktigare än segrar och förluster, vi sänder en tanke till Tobias Forsberg med önskan om tillfrisknande

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.