HockeyAllsvenskan: Uddamålsseger för SSK över Karlskrona

0

Denna fredagskväll bjuds det endast på 3 matcher som ingår i omgång 29 i HockeyAllsvenskan, det spelas även matcher under lördag, söndag och måndag, en splittrad omgång kan man lugnt säga. I Södertälje tar SSK emot Karlskrona i Scaniarinken

Matcherna som spelas ikväll är följande:

Almtuna IS – IF Björklöven 2-3  (1-1,1-1,0-1)

målen

0-1 Kristoffer Söder

1-1 Victor Hertzberg

1-2 Jacob Petersson

2-2 Tony Mårtensson

2-3 Sebastian Selin

Kring playoffstrecket drog Björklöven det längsta strået borta mot Almtuna då man gjorde segermålet ca 3 minuter in i den tredje perioden. I och med segern klev man om Leksand och upp på en sjundeplats.

Leksands IF – IK Oskarshamn 0-3 (0-1,0-2,0-0)

målen

0-1 Filiph Engsund

0-2 Janne Kivilahti

0-3 Arsi Piispanen

Leksand har det tungt just nu och förlorade sin 9 raka match. Oskarshamn däremot klev upp i serieledning, 1 poäng före AIK men med en match mindre spelad. Leksand haed denna förlust under playoffstrecket.

Södertälje SK – Karlskrona HK 5-4 (1-2,2-2,2-0)

målen

1-0 Marcus Fagerudd

1-1 Justin Crandall

1-2 Justin Crandall

2-2 Marcus Oskarsson

3-2 Nicolay Meyer

3-3 Viktor Lijegren

3-4 Justin Crandall

4-4 Ludwig Blomstrand

5-4 Nicolay Meyer

I Södertälje följer SSK upp vinsten borta mot Leksand med en uddamåls seger över Karlskrona. En match där lagen bjöd varandra på på målchanser och SSK lyckades förvalta sina chanser och bjudningar bäst. De matcher som spelats mellan lagen hitills har bjudet på svängdörrshockey med mycket mål. I Karlskrona hittar vi en 3-målsskytt och i SSK en tvåmålsskytt. Det blev heta känslor på slutsignal när det delades ut både spott och spe, bokstavligen talat. Det slutade med ett matchstraff samt några 10 minutersutvisningar.

Denna vinst förde upp SSK på åttonde plats precis ovanför playoffstrecket alltså.

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi fick en pratstund med två SSK spelare.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.