HockeyAllsvenskan: Almtuna tog en viktig seger i Scaniarinken

0

Vi går nu in andra delen av grundserien i och med att denna omgång heter 27. En del har möts hemma/borta en del lagg har haft borta matcher mot respektive lag. Det har kristalliserats ut strider runt de respektive strecken. Vi är på plats i Scaniarinken där Södertälje tar emot Almtuna.

Södertälje-Almtuna 0-4  (0-0,0-2,0-2)

Målen

0-1 Tobias Liljendahl

0-2 Fredrik Forsberg

0-3 Tony Mårtensson

0-4 Alexander Lunsjö

Sammanfattning

Det är uppförsbacke för SSK just nu som i och med denna förlust har förlorat de tre senaste matcherna. För Almtuna går det just nu åt andra hållet och i och med denna seger så ligger man precis bakom SSK i tabellen.

För utförlig statistik och tabell se här

En liten sammanfattning av serien så här långt

AIK har skaffat sig ett litet grepp om första platsen där man ligger 5 poäng före Oskarshamn. Västerås som är ny från Hockeyettan, där man bara var ner och vände, har seglat upp som en konkurrent om en av finalplatserna.

I botten har Vita Hästen tappat lite mark mot lagen ovanför, för närvarande Tingsryd och Almtuna.

I mittenskiktet har Leksand hamnat i en svacka då man har sju raka förluster bakom sig. Runt topp 8 strecket är det för närvarande Björklöven, precis ovanför och Södertälje, precis under strecket, som tampas om den placeringen. Avståndet uppåt till plats  6 och 7 är dock bara 3 respektive 6 poäng.

Kan man dra några slutsatser om utgången så här efter halva serien då ? Ja den enda slutsatsen man kan dra är väl, det inte är slut förrän det är slut, precis så som det varit de senaste säsongerna. Att AIK kommer att hålla sig kvar i de övre regionerna är väl något som man kan utgå ifrån, likväl att Vita Hästen kommer att figurera i botten. Det är i alla fall min åsikt. Tror också att Västerås kommer att hänga kvar i det absolut översta skiktet och kommer att utmana om en finalplats. Från plats 4 till 12 tror jag det kommer att vara en öppen historia ända in i kaklet.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.