HockeyAllsvenskan: SSK nollade Västervik

0

Onsdagskväll och full omgång i HockeyAllsvenskan. Södertälje tar emot sitt boogeyteam Västervik. De tre senaste mötena lagen emellan har slutat med vinst för Västervik. Idag var det dock SSK som drog det längsta strået

IF Björklöven – Karlskrona HK 4-5 (2-2, 1-2, 1-1)

Almtuna IS – Leksands IF  2-6 (2-4, 0-1, 0-1)

Västerås IK – AIK 5-6 straffar (1-2, 3-1, 1-2, 0-0, 0-1)

HC Vita Hästen – MODO Hockey 6-3 (1-2, 4-0, 1-1)

IK Oskarshamn – BIK Karlskoga 1-4 (0-0, 0-1, 1-3)

IK Pantern – Tingsryds AIF 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

För utförlig information och statistik klicka här

Vi är på plats i Scaniarinken för matchen

Södertälje-Västervik 3-0 (0-0,1-0,2-0)

Målen

1-0 Nicolay Meyer

2-0 Sebastian Dyk

3-0 Christopher Liljewall

Sammanfattning

Trots SSK:s övertag i powerplay så lyckas man inte få in pucken. Västervik skaffar sig ett 5 mot  3 läge men inte dom lyckas med att sätta dit nån puck. Inte världens mest upphetsande period att skriva hem om. Det slarvas och ser trögt ut från båda lagen.

I sitt femte powerplay för kvällen så lyckas då SSK spräcka mållnollan och det är Nicolay Meyer som är sist på pucken, tiden är 8.55 in i perioden. Alexander Sahlin fick briljera några gånger i perioden då Västervik radade upp några chanser, och han gjorde det föredömligt. SSK går till pausvila med 1-0 i ryggen.

När perioden är 2.29 gammal kommer Sebastian Dyk och Nicolay Meyer i ett flygande anfall och på sedvanligt Dyk/Meyer manér passar man pucken fram och tillbaka ända in i mål. 2-0 är ett faktum och det är Dyk som är sist på pucken. Med dryga 4 minuter kvar tar Västervik ut målvakten och satsar framåt. Det resulterar i att Södertälje gör 3-0 och det är Christopher Liljewall som får göra sitt första mål i SSKtröjan.

Vi fick en pratstund med en ”assistkung” och en slitvarg

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.