HockeyAllsvenskan: Södertälje vinner på straffar över BIK Karlskoga

0

Söndagsomgång i HockeyAllsvenskan och det bjuder på 6 matcher. Tre stycken eftermiddagsmatcher och tre stycken kvällsmatcher.Vi är på plats i Scaniarinken, Södertälje där BIK Karlskoga är på besök. Det är familjesöndag med ett flertal aktiviteter och 2765 personer har tagit sig hit.

Eftermidagens matcher gav dessa resultat

Almtuna-AIK 4-2 (0-2,2-0,2-0)

Modo-Västerås 4-3 (0-1,4-1,0-1)

Karslkrona-Pantern 2-3 (0-1,0-2,2-0)

De sena matcherna som har startid 17.30 är dessa

Tingsryd-Oskarshamn 0-3 (0-2,0-0,0-1)

Vita Hästen-Västervik 2-3  (1-1,0-1,1-0,00-0-1)

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi är på plats i Scaniarinken för matchen

Södertälje-BIK Karlskoga 3-2 straffar  (2-0,0-2,0-0,0-0,1-0)

Målen

1-0 Stefan Gråhns

2-0 Mikael Ahlén

2-1 Jesper Kokkonen

2-2 Carl Berglund

3-2 Thom Flodqvist gws

Sammanfattning

Södertälje skapar tryck och har spelövertag mycket tack vare sina 2 powerplay. SSK tar också ledningen 12.43 in i perioden och sist på pucken är Stefan Gråhns. Södertälje har haft tendensen att slappna av direkt efter man har gjort mål, det gör man nu också och när BIK trycker på så drar man på sig en utvisning.Det är Henrik Malmström som åker ut för en tripping.Det är inte slut där utan även Axel Andersson får sätta sig på botbänken. Uppoffrande spel gör att SSK reder ut den stormen. Strax efter bokstavligen gräver David Åslin fram pucken framför mål och får fram den till Mikael Ahlen som sätter dit 2-0. SSK går till pausvila med en tvåmålsledning i ryggen, och en skottstatisktik som säger 18-5.

SSK fortsätter skapa tryck i början av den andra perioden, man fullständigt bnombarderar Olle Eriksson-EK i BIK Karlskogas mål, han får göra den ena räddningen efter den andra. Det blir också en dubbelutvisning och stora ytor för båda lagen strax efteråt. När båda lagen har blivit fulltaliga tar Jesper Kokkonen pucken och går igenom SSK:s försvar och sätter reduceringspucken bakom Alexander Sahlin i SSK:s mål. Stärk av detta och utnyttjande av SSK:s slarv så kvitterar BIK genom Carl Berglund när det står 14.55 på klockan. En period där SSK inte hade lika mycket välriktade skott så skottstatistiken denna period vann BIK med 7-6.

Trevande inledning på den tredje perioden där rädslan för att förlora verkar vara större än viljan att vinna. Det är dock BIK som har de vassaste chanserna. I mitten av perioden höjs däremot tempot och det blir lite raggarhockey, fram och tillbaka och det är SSk som har de vassaste chanserna med 2 st skott i stolpen.  I ett flygande anfall signerat Sebastian Dyk bjuds han samtidigt på en flygtur in i sargen och blir liggandes. Jonathan Harju i BIK får 5+game för boarding. SSK radar upp chanser i powerplay bland annat har Nicolay Meyer öppet mål innan Eriksson Ek hinner slänga sig i sidled och rädda. BIK reder ut 5minutersutvisning på ett mycket uppoffrande sätt. perioden blir mållös.

35 sekunder in i overtime kommer Dyk och Meyer i ett anfall men lite för ”snyggt” spel och chansen rinner ut i sanden. Dennis Fröland i BIK har också ett läge men Sahlin gör en jätteräddning. Nicolay Meyer fri strax efter åt och nu är det Eriksson-Eks tur att rädda. Chanserna avlöser varandra men ot förblir mållös och matchen går till straffar.

I straffläggningen som följer får vi se endast 1 mål göras och det är Thom Flodqvist som sätter den avgörande straffen för SSK

Vi fick en pratstund med en tränare, en grovjobbare och en segerskytt

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.