HockeyAllsvenskan: Södertälje tog sin första bortaseger för säsongen

0

En enda match i HockeyAllsvenskan idag och det Tingsryd som tar emot Södertälje. Matchen ingår i omgång nr 8. Södertälje är ju på en liten minibortaturné med match två dagar i rad. Karlskrona onsdag och Tingsryd idag,torsdag.

Tingsryd-Södertälje 2-3  (0-1,2-0,0-2)

Målen

0-1 Sebastian Dyk

1-1 Hannes Johansson

2-1 Daniel Öhrn

2-2 Nicolai Meyer

2-3 Nicolai Meyer

Sammanfattning

En händelserik inledning som bjuder på målchanser och en hel del utvisningar. Det är två lag som vill väldigt mycket och känns lite övertaggade båda två. Det är dock i ett powerplay som Södertälje tar ledningen genom Sebastian Dyk. Mycket vilja och energi men lite ofokuserat kan man väl sammanfatta den första perioden.

Andra perioden är bara dryga två minuter gammal när Södertälje drar på sig en utvisning. En utvisning som man dödar bra med bud på mål till och med. Tingsryd mobiliserar styrka och både kvitterar och tar ledning inom loppet av 3 minuter. Tempot bedarrade något andra halvan av perioden och Tingsryd går till pausvila med 2-1 ledning i ryggen.

Första halvan av tredje perioden är rena rama sömnpillret och det känns som om Tingsryd försöker slå vakt om sin ledning och att SSK går lite i den fällan. i mitten av perioden drar Tingsryd på sig en utvisning något som SSK utnyttjar. Målskytt är Nicolai Meyer. Av bara farten gör också Meyer 3-2 till SSK. Tingsryd tar ut målvakten med knappa minuten kvar och Tingsryd pressar på men SSK står emot och tar sin första trepoängare på bortais.

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi fick en pratstund med en comebackande målvakt samt nr 72 i båda lagen.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.