HockeyAllsvenskan: Karlskrona vinner målrik match med uddamålet

0

Vi är framme i omgång 7 och det spelas 6 matcher i kväll. Omgången startade igår tisdag med 1 match. Vi är på plats i NKT Arena i Karlskrona där SSK är på besök.

Så här ser omgång 7 ut

Tingsryd-Vita Hästen  5-3 (3-1,1-1,1-1)

Leksand-Oskarshamn 1-5 (0-1,0-3,1-1)

AIK-Pantern 3-2  (2-0,1-1,0-1)

Almtuna-Björklöven 2-0 (2-0,0-0,0-0)

Västervik-Västerås 0-2 (0-0,0-1,0-1)

Karlskoga-MoDo 2-3 ot (1-1,0-0,1-1,0-1)

Karlskrona-Södertälje 5-4 (1-0,3-3,1-1)

för utförlig statistik klicka här

Målen

1-0 Justin Crandall

1-1 Måns Lindbäck

2-1 Linus Karlsson

2-2 Marcus Bohman

3-2 Josef Ingman

4-2 Marcus Paulsson

4-3 Lucas Carlsson

4-4 Jacob Spångberg

5-4 Viktor Liljegren.

Sammanfattning

Karlskrona tar tag i taktpinnen direkt när man i första minuten kommer fri med Georg Sörensen i Södertäljes mål men han räddar. Karlskrona fortsätter att sätta upp spelet högt och man tar också ledningen i powerplay efter dryga 3 minuter. Inga mer mål i den första perioden men spelövertag för Karlskrona.

I den andra perioden ser vi en målexplosion som börjar med att Södertälje kvitterar genom Måns Lindbäck, dryga minuten in i perioden. Nästa mål är Karlskronas och det är Linus Karlsson som gör återigen i pp 5.17 på klockan. Det tar bara tre minuter så har Södertälje kvitterat. Karlskrona går ifrån till en tvåmålsledning inom dryga minuten i mitten av perioden. Målkalaset är inte slut här utan SSK reducerar i powerplay med dryga 2 minuter kvar av perioden.  Sex mål har vi fått se i den andra perioden 3 från varje lag.

I den tredje perioden har tempot sjunkit något, Karlskrona försöker slå vakt om sin ledning medan SSK går för kvittering. När det har gått dryga 6 minuter drar SSK på sig en utvisning. Det är Jacob Spångberg som får åka och sätta sig på botbänken. Någon form av karma infinner sig dock när han kommer in från utvisningsbåset och kommer fri med målvakt och sätter kvitteringspucken. En snabb replik från Karlskrona och man tar återigen ledningen  med ca 10 minuter kvar av perioden. Södertälje går dock för kvittering och har även chanser, man tar också ut målvakten med knappa minuten kvar men lyckas inte få in pucken.

Vi fick en pratstund med Jacob Spångberg i SSK och Ove Molin, tränare i Karlskrona

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.