HockeyAllsvenskan: Leksand vann över SSK i Scaniarinken med 6-3

0

Fredagskväll i Scaniarinken och hela 4769 personer har tagit sig till Templet där Södertälje tar emot Leksand. Två lag som har startat lite så där med tanken på hur förhandstipsen har gått. Båda lagen har två vinster med sig innan denna omgång.

Fyra matcher spelas idag fredag när vi är två veckor in i grundserien. Dessa är

Vita Hästen-Karlskrona 2-3 OT (1-0,0-1,1-1,0-1)

Oskarshamn-AIK 3-2 straffar (0-0,1-1,1-1,0-0,1-0)

MoDo-Tingsryd  4-3 (0-0,3-2,1-1)

För utförlig matchstatistik klicka här

Södertälje-Leksand  3-6 (2-3,1-2,0-1)

0-1 Linus Persson

0-2 Thomas Valkvä-Olsen

1-2 Nicklas Grossmann

2-2 Victor Andersson

2-3 Jon Knuts

2-4 Oscar Lang

3-4 Nicklas Grossmann

3-5 Tor Immo

3-6 Tor Immo

Sammanfattning

Leksand får en smakstart när man redan efter 1.55 gör 1-0 genom Linus Persson som får stå omarkerad vid stolpen och raka in pucken. Det blir inte bättre sedan SSKbekantingen Tomas Valkvä-Olsen får stå i sin favorit position framför mål och snärta in pucken i mål bakom George Sörensen i SSK:s mål, 2-0 till Leksand efter knappa 10 minuter. Södertälkje reducerar när klockan står på 14.05 kapten Grossmann tar tag i pucken och går på mål och stöter in pucken i bakom Axel Brage i Leksands mål. Södertälje fortsätter att trycka på och när klockan passerat 16 minuter har SSK kvitterat genom Victor Andersson. Nicklas Grossmann är i händelsernas centrum idag, när han sitter utvisad gör Leksand 3-2. Det är en tilltrasslad situation framför SSK:s mål och pucken studsar lite hit och dit innan den slut landar bakom Sörensen, tid 19.43.

Firma Dyk, Liljewall, Meyer kommer i ett flygande anfall när perioden bara är 20 sekunder gammal men Meyer skjuter precis utanför. Leksand ökar på sin ledning till 4-2 efter knappa 6 minuter denna gång genom Oscar Lang. Den målrika matchen fortsätter återigen så reducerar SSK och Nicklas Grossmann gör sitt andra mål för dagen. Det är inte slut här utan återigen går Leksand ifrån med en två måls ledning. Den här gången är det Tor Immo som säter pucken bakom Sörensen efter att ha snott pucken från Christopher Liljewall i slottet. Det står 17.03 på klockan.

I den tredje perioden slår Leksand vakt om sin ledning men det bjuds ändå på chanser från båda hållen. Med ca 4 minuter kvar tar Södertälje time out och plockar samtidigt ut målvakten. Man skapar ett visst tryck men slarvar bort pucken i egen zon och med 1.13 kvar dödar Leksand matchen när Tor Immo gör 6-3 i öppen kasse.

Vi fick en pratstund med två st tvåmålsskyttar och en hemmadebutant

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.