HockeyAllsvenkan: BIK Karlskoga vinner övertygande mot SSK i Scaniarinken

0

Sista träningsmatcherna i HockeyAllsvenskan innan serien drar i gång nästa fredag den 21/8.

Idag fredag spelas matcherna Almtuna-Västerås, Västervik-Pantern och den match vi bevakar SSK-BIK Karlskoga. I morgon lördag spelar Tingsryd-Oskarshamn och på söndag avslutas träningsmatchandet för HockeyAllsvenska lag med matchen Karlskrona-Pantern.

För utförlig matchstatistik från försäsongsmatcherna kan du se i HockeyAllsvenskan .se

Under måndagseftermiddagen stundar sedan den sedvanliga upptakten som vi också kommer att bevaka.

Matchfakta

Södertälje-BIK Karlskoga 2-5 (0-3,1-0,1-1)

målgörare

0-1 Jonatan Harju

0-2 Victor Lang

0-3 Jesper Kokkonen

1-3 Ludwig Blomstrand

1-4 Jesper Kokkonen

2-4 Thom Flodqvist

2-5 Fredrik Forsberg

Hur samanfattar man första perioden? Gäsp skulle jag vilja påstå. BIK var på tårna och leder rättvist med 3-0. Det såg ut som om SSK inte var med alls.

Bra start av SSK i andra perioden och reducering efter dryga 2 minuter, Ludwig Blomstrand hittar nätet efter ett fint förarbete av backen Henrik Malmström i anfallszon. SSK har spelat upp sig betydligt i den andra perioden och har bud på reducering flera gånger om den bästa chansen har Stefan Gråhns med ca 30 sekunder kvar av perioden när han blir frispelad av Victor Andersson.

Tredje perioden är det BIK som tar tillbaka taktpinnen, man gör också 4-1 i powerplay. Strax efter drar SSKspelaren Jacob Spångberg på sig ett matchstraff för checking to the head. En utvisning som Södertälje reder ut. SSK tar sedan ut målvakten i slutet av perioden och reducerar också till 2-4. Ytterligare försök till reducering slutar med mål i öppen kasse av Fredrik Forsberg som därmed fastställer slutresultatet 2-5.

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi fick en pratstund med en av de fyra kaptenerna i SSK.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.