Skoda Trophy: Leksand tog hem segern i Skoda Trophy

Söndagens pass startade med finalen mellan Leksand och AIK. AIK var piskade att vinna medan det för Leksand räckte med att ta poäng.

Matchfakta

Leksand-AIK 2-3 ot (0-1,1-0,1-1,0-1)

målgörare

0-1 Eric Castonguay

1-1 Martin Karlsson

2-1 Mattias Karlsson

2-2 Christian Sandberg

2-3 Eric Castonguay overtime

Sammanfattning

Det kändes som om AIK hade de  piggaste benen i denna period man går också till pausvila med 1-0 i ryggen.

AIK fortsatte i andra perioden att mala på och det var inte ofta Leksand kom in i anfallszon de första 10 minuterna av perioderna. Leksand hade dock ett och annat vasst anfall och efter 12 minuter lyckas man kvittera efter ett pucktapp från AIKspelare. Likaläge inför den sista perioden.

Perioden är tre minuter gammal när Leksand tar ledningen genom Mattias Karlsson som får på ett slagskott från blå. AIK fortsätter dock sitt vägvinnande spel och kvitterar också när matchuret står på 8.22. Det är Andras Hjelm som efter tekning i anfallszon driver in mot mål och hittar Christian Sandberg på andra kanten som sätter pucken i öppet mål. Det är likaläge vid full tid och således förlängning

Efter dryga 2 minuter i förlängningen gör Eric Castonguay segermålet för AIK vilket betyder att AIK tar  andra platsen i cupen. Segern och en check på 101 000kr går till Leksand som bara behövde 1 poäng för att säkra cupsegern.

För utförlig statistik klicka här

 

Vi fick en pratstund med en spelare ur varje lag

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.