Skoda Trophy: Leksand vann sin första match mot Västerås

I fredagens match i Skoda Trophy ställdes de två andra lagen Leksand och Västerås mot varandra.

Matchfakta

Leksand-Västerås 4-1  (1-0,0-0,3-1)

Målen

1-0 Thomas Valkvä-Olsen

2-0 Daniel Gunnarsson

3-0 Tobias Forsberg

3-1 Sebastian Benker

4-1 David Rundqvist

Sammanfattning

Den första perioden vinner Västerås på poäng men det är ju målen som räknas, och målet gör Leksand i powerplay. Målet gjordes av Thomas Valkvä-Olsen som vet hur det känns att göra mål i Scaniarinken då han förra säsongen spelade i SSK.

Mittperioden levererade inga mål men däremot lite sargkontakt spelarna emellan, dock inget som renderade utvisningar.

I tredje perioden har Leksand skruvat upp tempot lite samtidigt som Västerås har klivit tillbaka något. Det ger också utdelning och Leksand tar ledningen med 2-0 dryga 4 minuter i perioden. Man ökar också på sin ledning till 3-0 efter 6.57. Västerås tar sedan time out. I mitten av perioden reducerar också Västerås. Sebastian Benker skjuter från blå en puck som tar en dalande bana och in i mål. Västerås tar i slutet av perioden ut målvakten och med 7 sekunder kvar gör Leksand 4-1.

För utförlig statistik klicka här

Vi fick en pratstund med en spelare i vardera lag som har ett förflutet i SSK.

 

Nu är ju allt inte bara den hockey som utspelar sig i Scaniarinken. På torget i Södertälje hade man idag ordnat med en streethockeyrink där det spelades matcher. Supporterklubben i SSK hade ett lag som spelade match mot bland annat SSK:s 03. Det var också fritt fram att prova på för den som var intresserad.

bildspel från torget.

Ingen kommentar

Kommentera