Skoda Trophy: Leksand vann sin första match mot Västerås

I fredagens match i Skoda Trophy ställdes de två andra lagen Leksand och Västerås mot varandra.

Matchfakta

Leksand-Västerås 4-1  (1-0,0-0,3-1)

Målen

1-0 Thomas Valkvä-Olsen

2-0 Daniel Gunnarsson

3-0 Tobias Forsberg

3-1 Sebastian Benker

4-1 David Rundqvist

Sammanfattning

Den första perioden vinner Västerås på poäng men det är ju målen som räknas, och målet gör Leksand i powerplay. Målet gjordes av Thomas Valkvä-Olsen som vet hur det känns att göra mål i Scaniarinken då han förra säsongen spelade i SSK.

Mittperioden levererade inga mål men däremot lite sargkontakt spelarna emellan, dock inget som renderade utvisningar.

I tredje perioden har Leksand skruvat upp tempot lite samtidigt som Västerås har klivit tillbaka något. Det ger också utdelning och Leksand tar ledningen med 2-0 dryga 4 minuter i perioden. Man ökar också på sin ledning till 3-0 efter 6.57. Västerås tar sedan time out. I mitten av perioden reducerar också Västerås. Sebastian Benker skjuter från blå en puck som tar en dalande bana och in i mål. Västerås tar i slutet av perioden ut målvakten och med 7 sekunder kvar gör Leksand 4-1.

För utförlig statistik klicka här

Vi fick en pratstund med en spelare i vardera lag som har ett förflutet i SSK.

 

Nu är ju allt inte bara den hockey som utspelar sig i Scaniarinken. På torget i Södertälje hade man idag ordnat med en streethockeyrink där det spelades matcher. Supporterklubben i SSK hade ett lag som spelade match mot bland annat SSK:s 03. Det var också fritt fram att prova på för den som var intresserad.

bildspel från torget.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.