Blogg: Första matchen i Skoda Trophy vinner SSK mot AIK i overtime

Då var det dags för årets försäsongscup i Scaniarinken, Skoda Trophy. För oss som har några år på nacken minns vi med glädje Kringel Cup, som nu har återuppstått under annat namn kan man väl säga.

Deltagande lag är i denna cup, Södertälje, AIK, Leksand och Västerås. Det finns också en vinstsumma för segrande lag som är 101 000 kr.

Den första matchen spelas under torsdag mellan Södertälje och AIK. I AIK återfinns en hel hoper med spelare som har ett förflutet i Södertälje, ja hela andrakedjan faktiskt.

Matchfakta

Södertälje-AIK 3-2 (0-1,1-0,1-1,1-0)

Målen

0-1 Fredric Weigel

1-1 Nicklas Grossmann

1-2 Max Lindholm

2-2 Mikael Ahlén

3-2 Lucas Carlsson i overtime

Sammanfattning

AIK tar ledning tidigt i matchen genom fd SSK-spelaren Fredric Weigel, det var då AIK som hade tagit tag i taktpinnen ordentligt. Spelet jämnade ut sig ju längre perioden led men AIK kunde gå till pausvila med 1-0 i ryggen.

Den andra perioden var spelmässigt jämnare och SSK kunde också kvittera genom lagkapten Nicklas Grossmann. Således lika inför den tredje perioden

Något av ett ställningskrig i den början av den tredje perioden men AIK återtog ledningen genom Max Lindholm som fick stå helt obevakat och slå in pucken bakom George Sörensen i SSK:s mål, det hade då gått knappa 10 minuter. Södertälje fick sedan chansen i först fem mot tre och sedan i fortsatt 5 mot 4 och då slog Mikael Ahlén in pucken på en styrning från skott av Sebastian Dyk.

Likalägen och således overtime. Där tog det endast 59 sekunder innan SSK kunde avgöra genom Lucas Carlsson återigen passning från Sebastian Dyk.

Två värdefulla poäng till SSK inför fortsättningen.

 

För utförlig statistik klicka här

I morgon Fredag spelas det match mellan de två andra lagen Leksand och Västerås.

Lördagens schema ser ut så här

Klockan 13.00 AIK-Västerås

Kockan 17.00 SSK-Leksand

Söndagens matcher

Klockan 12.00 Leksand-AIK

klockan 16.00 SSK-Västerås

Vi fick en pratstund med två spelare från varje lag

 

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.