HockeyAllsvenskan: Träningsmatcherna igång, Södertälje tog emot Vita Hästen i sin första match

0

ÄNTLIGEN !! Om man får citera en känd radioprofil. Nu är det igång. Flera av Hockeyallsvenskan har haft sina ispremiärer inför publik samt även matchandet har kommit i gång.

Södertälje hade sin ispremiär inför en stor publik i måndags den 6/8, i vanlig ordning presenterades spelarna i A-laget en och en och gled ut på isen till applåder från publiken.

Södertälje tappade flera av sina pängproducerande spelare inför denna säsong. Sådant händer ju varje säsong men det man har värvat ser å andra sidan väldigt spännande ut. Det är en mix av rutin och spelare under utveckling som vill ta steg framåt.

På backsidan har man värvat 2xMarcus , Fagerudd och Oskarsson. Fagerudd som är av finsk börd kommer senast från Djurgården men var utlånad till Mora under större delen av säsongen. Oskarsson representerade Modo den senaste säsongen.

På forwardssidan är de nya namnen Sebastian Dyk, Christopher Liljewall, Mikael Ahlen,Sebastian Bengtsson och Nicolai Meyer. David Åslin är nygammal kan man säga, han kom som lån från Leksand under fjolårssäsongen men fick kontrakt från och med denna säsong. Från de egna J-20 leden har man plockat in Albin Sethsson och Henrik Malmström som redan i mitten av förra säsongen fick permanent A-lagskontrakt.

 

Södertäljes första träningsmatch spelades i isladan i Åker under fredagskvällenoch för motståndet stog Vita Hästen.

Matchfakta

Södertälje-Vita Hästen 0-3 (0-1,0-1,0-1)

Målgörare

Vita Hästen: Christopher Fish, Marcus Eriksson,Arvid Degerstedt

Sammanfattning

En ganska typisk försäsongsmatch med toppar och dalar. Det var stundom strålande passningar och skott blandat med felpassningar, i sort sett precis som en sådan här match ska vara. Tempot var växlande ibland i 180 och ibland i typ 20. Det mest nervpirrande var när SSK tog ut målvakten med dryga 3 minuter kvar. Det resulterade i att Vita Hästen gjorde mål i öppen kasse  och fastställde slutresultatet 3-0 till Vita Hästen

Här kommer intervjuer med Ludwig Blomstrand,SSK och Henrik Nyberg, Vita Hästen

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.